Profvoetballers worden meestal neergezet als egocentrische gelfdwolfen die zich niet bekommeren om het lagere volk. In een aantal gevallen zal dit ook echt wel kloppen, maar soms vertekenen ze toch echt menselijke trekjes. Waar de meeste profs hun wedstrijdshirt of scheenbeschermers aan fans doneren, ging de Franse Newcastle-vleugelspeler Allan Saint-Maximin een stuk verder dan dat.

Franse vlag levert fan Rolex-horloge op

Ene Steven Dutton besloot een Franse vlag mee te nemen naar de wedstrijd tussen Newcastle United en het gepromoveerde Nottingham Forest. Met een voldaan gevoel na de 2-0 overwinning liep Saint-Maximin, niet te missen met zijn halve dreadlocks en Louis Vuitton-hoofdband, richting de bus. Toen de Fransoos de vlag van zijn thuisland zag, besloot hij een korte tussenstop in te lassen.

Steve verwachtte vast een handtekening op de vlag en een kort interactie met de speler, maar het was veel meer dan dat. Saint-Maximin nam meer tijd voor Steve en haalt ineens een doos tevoorschijn. Na het openen van de deksel komt een Rolex tevoorschijn. De Franse profvoetballer aarzelt geen seconden en geeft de doos, inclusief inhoud, aan de fan en vervolgt zijn weg.

“Ik ben nog steeds in shock en kan Allan Saint-Maximin niet genoeg bedanken”

Hoewel de 25-jarige aanvaller, waar het Newcastle United van Mohammad bin Salman al-Saoed € 18 miljoen voor overmaakte aan OGC Nice, het uiteraard met voorbedachte rade deed, werd er op social media voornamelijk met lof gesproken over de actie.

En Dutton zal nog vaak terugdenken aan dit speciale moment. “Ik was sprakeloos. Ik dacht dat hij naar ons toe kwam om handtekeningen uit te delen en een paar foto’s te maken met de kinderen. Ik ben nog steeds in shock en kan Allan Saint-Maximin niet genoeg bedanken’. Instagram-kanaal 443 plaatste de video op hun eigen kanaal en de weldoener zelf plaatste een reactie: “Ik vind het altijd een goed gevoel om iets te geven aan een echte fan. Bedankt @helios_pantheon om dit mogelijk te maken.”

Zie het schouwspel zich in de video hieronder afspelen.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Allan SAINT-MAXIMIN (@st_maximin)