In 2016 werd Kim Kardashian in een hotel in Parijs onder schot beroofd van haar kostbare juwelen. In totaal maakten de boevengroep, in de media vooral de opa-berovers’ genoemd vanwege hun leeftijd, $ 10 miljoen aan waarde buit en één van de veroordeelde daders heeft onlangs een interview gehouden met Vice News. Daaruit blijkt dat hij absoluut geen schuldgevoel ervaart van het strafbare feit.

Kim Kardashian

De bijna 70-jarige Yunice Abbas is één van de in totaal 12 mannen die zijn aangeklaagd in verband met de overval in de Franse hoofdstad en wacht het proces vanwege gezondheidsredenen buiten de gevangenis af. Eerder bracht hij al een boek uit over de juwelenroof, maar in een video met Vice News doet hij weer zijn verhaal. Hij maakte onder meer wereldkundig over hoe ze de Amerikaanse op het spoor kwamen, haar volgden en dat de roofgroep naar haar realityreeks keken.

Daaruit concludeerden ze dat ze rijk moest zijn, vanwege de dure huizen, auto’s en sieraden die de revue passeren, dus toen ze erachter kwamen in welke hotelkamer ze verbleef, besloten ze gewapend met pistolen in te breken en alle juwelen mee te nemen die Kardashian bij haar had.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Kim Kardashian (@kimkardashian)

“Het kan me niets schelen”

Tijdens de Paris Fashion Week gaf Kardashian aan getraumatiseerd te zijn door het incident, maar van haar daders kan ze rekenen op weinig compassie en medeleven. Abbas stelt in het interview namelijk het hem “niets kan schelen” en dat kim anders toch haar geld zou hebben weggegooid. “Ik zag een van haar shows waarin ze haar diamant in het zwembad gooide in die aflevering van Keeping Up With The Kardashians. Ik dacht: “Ze heeft veel geld. Deze dame geeft er helemaal niets om.”‘

Bovendien dacht de groep dat de sieraden toch niet zoveel betekende voor Kim, zonder maar een seconde te denken aan de ernst van psychische schade die de overal heeft aangericht. Wederom iets wat hem niets kan schelen. Want hij gelooft best dat het voor haar verschrikkelijk is geweest. “Ja, natuurlijk. Je komt niet ongedeerd uit zoiets. Wij hadden dit ook niet verwacht, dus natuurlijk zal ze getraumatiseerd zijn”, zegt hij tamelijk ongeïnteresseerd toe in de video.