Nee, we hebben het hier niet over een van de duurste auto’s ter wereld. Tuurlijk levert deze klassieke Bentley S2 aardig wat centen op, maar de reden dat ‘ie zoveel geld waard is, is omdat ‘ie volgestopt zit met drugs. Vier Australiërs werden betrapt en twee daarvan zijn opgepakt door de lokale politie.

Klassieker wordt ingezet als drugssmokkel-methode

Aangezien Australië een eiland is, is het voor maffiabazen lastig om te exporteren en dus zijn ze creatief geworden. De autoriteiten doen daarentegen natuurlijk alles in hun macht om de drugstoevoer te verhinderen. Toen deze Bentley S2 vanuit Canada naar Australië werd geïmporteerd, controleerden agenten de zeecontainer. Rechercheurs besloten de container zorgvuldig na te lopen doordat ze informatie doorgespeeld kregen van de  agenten van de Australian Border Force (ABF).

De Australische politie meldt dat de inbeslagname deel uitmaakte van een onderzoek onder de codenaam ‘Strik Force Chime’, met hulp van de Royal Canadian Mounted Police. Ongeveer een week geleden kondigde de politie ook al een omvangrijke drugsvangst aan: de ‘grootste inbeslagname ooit van fentanyl ooit‘, wederom afkomstig uit Canada.

Verstopt achter de koplampen

Ze troffen, zoals stond vermeldt, inderdaad een Bentley aan, maar de inhoud was niet aangegeven. Nadat de agenten de auto controleerden met röntgenapparatuur kwamen ze namelijk tot de ontdekking dat de klassieker was afgeladen met methamfetamine en coke. Achter de koplampen zat namelijk in totaal 191 kilo aan drugs verstopt met een straatwaarde van circa $ 100 miljoen.

Bentley

Foto vrijgegeven door de New South Wales Police (NSWP)

De politie deed vervolgens een inval in de woning in een buitenwijk van Sydney waar de klassieker afgeleverd moest worden en troffen daar 2,3 kilo aan meth aan en  $ 750.000 in contanten. Twee mannen waren al begonnen om de auto uit elkaar te halen en zijn vervolgens gearresteerd.

Bentley S2

Naast de drugs, kan de auto zelf ook behoorlijk wat geld waard zijn. De politie heeft niets gedeeld over de staat van het voertuig of de eigendomsgeschiedenis, maar een typische S2 in topconditie is ongeveer $ 75.000 waard, terwijl op maat gemaakte modellen richting de $ 350.000 kunnen kosten, schrijft Fox News. Wat er na de inbeslagname gaat gebeuren met de Bentley S2, is onbekend.