Vanwege een gedeelde liefde voor modern luxury, smaak én een oog voor detail is chef-kok Sergio Herman ambassadeur geworden van Land Rover’s nieuwste vlaggenschip. Het gaat om een Ranger Rover waarbij “moderne verfijndheid, technologische innovatie en kwalitatief epicurisme” hoog in het vaandel staan.

Sergio Herman x Land Rover: ‘On a plate or on wheels’

Vakmanschap, authenticiteit en eerlijkheid zijn de basiswaarden van Nederlandse sterrenchef en dat maakt hem volgens het Britse automerk het “perfecte boegbeeld” van de zogenoemde ‘New Generation of Leaders’. “De New Range Rover is een auto die bij mij past en waar ik eigenlijk in een mini-huiskamer zit die mij een stukje geluk geeft. Een plek waar ik inspiratie krijg”, aldus Herman.

Land Rover

Op jonge leeftijd nam Sergio Herman het restaurant ‘Oud Sluis’ van zijn vader over en in 1995 werd zijn talent als chef-kok erkend en ontving hij zijn eerste Michelinster om vervolgens vier jaar later de tweede in ontvangst te nemen met de ultieme hoogst haalbare bekroning van drie Michelin sterren in 2006.

Er volgende meerdere restaurants, zoals Pure C, The Jane, AIRrepublic en Le Pristine in Antwerpen, die in 2021 binnenkwam in de GaultMillau gids als ‘hoogste nieuwkomer’. En ook Blueness in zowel Cadzand als Antwerpen mogen we niet vergeten te vermelden. Daarnaast is Sergio mede-oprichter van het fast-casual foodconcept Frites Atelier met 5 vestigingen in onder meer Den Haag, Antwerpen, Gent, Brussel en Roosendaal.

New Range Rover

Enfin, door naar de auto. Na ruim 50 jaar aan evolutie introduceert Land Rover de plug-in hybrid ‘New Range Rover’, voorloper van de volledig elektrische versie die in 2024 op de markt komt. De SUV is fluisterstil tot wel 113 kilometer per uur, staat op 22-inch lichtmetalen velgen, bevat All-Wheel Steering voor meer stabiliteit en het flexibele Modular Longitudinal Architecture ( MLA-Flex) maakt diverse soorten aandrijflijnen mogelijk.

Daarnaast is de New Range Rover SV ook customizable door de vakbekwame handen van het Special Vehicle Operations-team. Hierdoor heeft u bijvoorbeeld exclusief de mogelijkheid om te kiezen voor een afwerking in Gloss White Ceramic met mozaïekpatroon in reliëf of het contrasterende Natural Dark Linear Wenge-houtfineer met ingelegd metalen mozaïek.

Het nieuwste vlaggenschip-model is verkrijgbaar als ‘standaard’ en ‘Long Wheelbase’, waarbij de interieurs fluctueren tussen vier, vijf of zeven zitplaatsen. De New Range Rover is op te pikken bij de dealer voor € 142.952.