Er bestaat geen kans dat u uzelf niet eens de vraag hebt gesteld: wat zou ik doen met het geld als ik de loterij win? Aangezien we ook maar mensen zijn met behoeftes, oreren we meteen over materialistische onderdelen of vakanties, maar denkt u ook aan de minder bedeelden?

Ex-lerares won in 2019 maar liefst £ 115 miljoen op een EuroMillions-loterij

Iemand die dat in ieder geval wel doet, is de de 55-jarige ex-lerares Frances Connolly. In 2019 viel ze met haar neus in de boter toen ze de EuroMillions jackpot won en maar liefst £ 115 miljoen (€ 136 miljoen) bijgeschreven kreeg op haar bankrekening. Sindsdien heeft ze enorme sommen geld gedoneerd om anderen te helpen; maar liefst de helft van het bedrag is al gedoneerd aan goede doelen.

In een gesprek met The Mirror sprak de loterij-winnares over het overweldigende gevoel het schenken haar geeft en voegde eraan toe: “Ik kan het leven van mensen elke dag veranderen als ik dat wil. Als je aan anderen kunt geven, of het nu tijd of geld is, is het heel belangrijk, het geeft je een kick. Het is verslavend”, gaf de gelukkige winnaar toe in gesprek met The Mirror.

De eerste £ 60 miljoen werd echter uitgedeeld aan allerlei nakomelingen van Connolly; drie kleinkinderen, acht broers en zussen en 15 nichtjes en neefjes. Maar ook ging een deel richting een aantal vreemden die het geld goed konden gebruiken. “Het heeft voor mij geen zin om dat soort geld te hebben en het niet te gebruiken om goed te doen in de wereld.”

Budget ingesteld door haar man

Haar man Patrick houdt Frances liever iets meer in het gareel en heeft haar een ‘budget’ gegeven, nadat ze de hoeveelheid geld die ze in 10 jaar wilde schenken in zes maanden al uitgaf. “Hij gaf me een jaarlijks budget voor goede doelen. We hebben er dit jaar een gemaakt, ik heb ermee ingestemd. Ik heb al het geld al uitgegeven. Het zou ons tot 2032 brengen.”

Frances heeft geld gebruikt om spullen voor Oekraïense vluchtelingen aan te schaffen en uit te delen, de aankoop van een caravan van £ 50.000 voor mantelzorgers en het opzetten van een ‘Local Heroes’-award. Zij en haar man hebben ook gepensioneerden geholpen in contact te komen met dierbaren en dragen graag hun steentje bij in ziekenhuizen in de buurt.

Toen ze in 2019 de jackpot wonnen, wist Frances precies wat ze met het geld wilde doen. Het duurde niet lang voordat £ 1 miljoen werd besteed aan de PFC Trust in Hartlepool en de Kathleen Graham Foundation, die is vernoemd naar de moeder van Frances.