Terwijl we met z’n allen dondersgoed weten dat de McDonald’s troep verkoopt, kunnen we het blijkbaar niet laten om eens in de zoveel tijd langs de McDrive te suffen. Sinds kleins af aan doen we het al, maar toen draaide het voornamelijk om de speeltjes. De Amerikaanse vastgoedketen kan aan alles hun naam verbinden, zonder wenkbrauwen te laten fronsen, dus ook aan sieraden.

McDonald’s brengt gelimiteerde sieraden-collectie uit

Ze hebben zowat alles al; T-shirts, schoenen, petjes en treinen, maar sieraden passen nou eenmaal niet bij zo’n restaurant. Nou, toch wel, vinden ze zelf. Binnenkort kunt u bij de McDonald’s-paal bestellen terwijl u een gouden ketting of oorbellen van McDonald’s-producten draagt. Klinkt vrij luxe, zijne het niet dat de sieraden gemaakt zijn van afval.

McDonald's

Afval, ja. Wanneer u langs één van de 250 filialen in Nederland, is u vast weleens de overvolle prullenbakken opgevallen. Met deze landelijke campagne wil McDonald’s benadrukken dat afval dient weggegooid te worden in de daarvoor bedoelde bakken. Om te zorgen dat de sieraden niet stinken en het uiterlijk hebben naar zwerfafval, is het vermengd met 14 karaats goud en bezaaid met rode en witte Swarovski-zirkonia stenen.

Zeven soorten juwelen door Nederlands familiebedrijf

De sieraden zijn gemaakt door een Nederlands familiebedrijf dat van echt zwerfvuil gouden sieraden heeft gemaakt. Het gaat om een gelimiteerde collectie bestaat uit zeven stuks juwelen: oorbellen gemaakt van sausbakjes en een Franse frietjesbakje en milkshakebeker die te gebruiken zijn als hangers.

Echter zijn de gelimiteerde edities niet te koop. Om kans te maken om er een aan uw collectie toe te voegen, moet u uw afval dumpen in een gouden prullenbak. Vanaf 12 september wordt er namelijk één bij iedere vestiging gezet en er is van te voren bepaald op welk moment de prijs zal vallen. U wordt dus beloond als u afval op een correct manier weggooit. Moet lukken toch?