Nadat Mohamed Hadid, vader van supermodellen Bella en Gigi Hadid, vorig jaar gedwongen was zijn gedeeltelijk gebouwde eigendom van Bel Air te veilen, gevolgd door de faillissementsverkoop eerder dit jaar, heeft de Jordaans-Amerikaanse zakenman opnieuw een faillissementsbescherming aangevraagd. Deze keer voor een van LA’s grootste en duurste panden ooit.

Vastgoedontwikkelaar Mohamed Hadid in de problemen

De villa met 7246 m2 aan woonoppervlak op 9650 Cedarbrook Drive in Beverly Hills, Californië, is onvoltooid en landde bijna een jaar geleden op de markt met een vraagprijs van $ 250 miljoen. Echter stond het toen ook nog in de steigers en konden bieders voor $ 92 miljoen de bouw overnemen, zodra de fundering afgerond zou zijn.

Duurste huis LA

Omdat de eigenaar, de 73-jarige Mohamed Hadid, een vastgoedontwikkelaar bekend van het bouwen van luxe hotels en herenhuizen, voornamelijk in de wijk Bel Air in Los Angeles, vastgeroest zit in allerlei financiële en juridische situaties, blijft de mogelijkheid groeien dat hij het duurste onderdeel van zijn portefeuille gaat verliezen. Begin deze week heeft Hadid het faillissement van Chapter 11 aangevraagd, blijkt uit documenten die zijn ingediend bij de Californische Central District Court in Los Angeles, meldt Real Deal.

Het project is de grootste ooit toegestane woningbouw in Los Angeles, volgens een vermelding op Zillow. Het complex, dat uit 12 afzonderlijke percelen bestaat, omvat een hoofdverblijf en een gastenverblijf. Er zijn plannen voor 19 slaapkamers, 28,5 badkamers, een Turks bad, binnen- en buitenzwembaden, een bowlingbaan en een theaterzaal voor 36 personen.

Vorig jaar augustus voor het eerst in de verkoop

Het pand dook in augustus vorig jaar weer op op listingsites. Destijds vertelde Rodrigo Iglesias, de Hilton & Hyland-agent die verantwoordelijk was voor de aanbieding, dat hij op zoek was om het compound te bundelen met een aangrenzend pand, ook eigendom van Hadid, dat bijna twee keer zo groot is. Dat eveneens onontwikkelde eigendom is het onderwerp geweest van een langdurig geschil tussen Hadid en natuurbeschermers, omdat het direct tegen een populaire wandelroute is gelegen.

Verschillende aannemers hebben sinds 2019 pandrechten ingediend tegen het eigendom van Cedarbrook Drive, blijkt uit gegevens. Een van de laatste claims, van 9 april vorig jaar, legde een schuld bloot van $ 350.000. Overigens is dit bij lange na niet de eerste keer dat Hadid te maken krijgt met rechtszaken van schuldeisers. Sinds de jaren ’80 is hij verzeild geraak in tientallen rechtszaken.