Villa Berkenrode werd gebouwd in 1909 door de beroemde Nederlandse architect S. de Clerq en in 2014 aangeschaft door de CEO van Shell, Ben van Beurden. Vorig jaar besloot hij het pand in de verkoop te zetten zo’n halfjaar later kan het verkoopbord uit de tuin. De topman heeft genoeg genomen met € 2,25 miljoen euro winst, meldt het Algemeen Dagblad.

Shell-topman Ben van Beurden kocht woning van ontslagen oud-collega

Van Bearden studeerde af aan de Technische Universiteit Delft als chemisch ingenieur. Daarna ging hij aan de slag bij Shell en werkte in Nederland, Afrika, Maleisië en de Verenigde Staten. Tegenwoordig opereert hij voornamelijk vanuit het Verenigd Koninkrijk nadat het hoofdkantoor van Shell op 15 november van 2021 van Amsterdam naar Londen verkaste.

Shell

In hetzelfde jaar als hij zijn aantrede nam als CEO van Shell, het bedrijf waar hij al sinds 1983 werkzaam is, kocht hij Villa Berkenrode in Wassenaar. Daar betaalde hij € 4 miljoen voor aan een oud-collega bij Shell, die was ontslagen na een schandaal rond te hoog ingeschatte oliereserves.

Shell-CEO

Nu, acht jaar later, vangt Van Beurden er € 6,25 miljoen voor. Inderdaad een fijn marge, maar de Nederlander hoopte op meer. In december werd de villa namelijk aangeboden voor € 6,5 miljoen. Maar goed, een paar ton meer of minder zal de CEO niet merken. In 2018 werd bekendgemaakt dat hij jaarlijks € 20.1 miljoen verdiende. De koper blijft anoniem, maar bronnen suggereren dat het om een vastgoedinvesteerder gaat.

9 slaap- en 5 badkamers

De woning is gelegen aan de Groot Haesebroekseweg in Wassenaar, die tot een paar jaar geleden bekend als de duurste straat van Nederland, maar dat stokje is overgedragen aan de nabijgelegen Konijnenlaan. Deze villa past alsnog precies in dit straatje.

Al met al beslaat de villa een woonoppervlak van 680 vierkante meter woonoppervlak en het gastenverblijf (met fitnessruimte) van 70 vierkante meter mogen we ook niet vergeten. De tuin van 5750 m2 is prachtig aangelegd met allemaal verschillende knusse hoekjes, verder bestaande uit een vijver aanwezig met meerdere terrassen. Ook kun je er een tuinhuis vinden die uitgerust is met een sauna en overdekte zithoek met vuurplaats.