Jake Knotman is een 24-jarige projectontwikkelaar uit Manchester. Op zijn 17e was hij al geïnteresseerd in onroerend goed en werd hij lid van een ‘snel makelaarskantoor’. Een jaar later ging hij alweer aan de slag als fulltime ondernemer en sindsdien gaan de zaken meer dan goed. 

Op zijn 18e werd hij een fulltime ondernemer en deed inspiratie op in metropolen als Hong Kong, Qatar, Singapore en Dubai. Toen hij 21 kaarsjes mocht uitblazen kocht hij al zijn eerste huis en gedurende de drie jaar die volgden wist hij een succesvolle vastgoedonderneming in de stijgers te zetten. “Het was echt ongelooflijk om een ​​aantal interessante mensen over de hele wereld te ontmoeten die ook in onroerend goed zijn. ”

Woning stijgt 550% in waarde

Knotman maakt nu podcast om mensen te helpen die willen investeren in vastgoed en onlangs onthulde hij hoe hij een afschreven woning kocht in Burnley en die vervolgens met 550% in waarde liet stijgen. Al met al bezit Knotman nu zeven eigendommen. In 2019 liet hij een complex bouwen met 10 appartementen, middenin het centrum van Manchester.

woning

Dit is dus niet de eerste keer dat hij een vervallen woning omtoverde tot een winstgevend project, maar alsnog is hij er super trots op. Samen met zijn zakenpartner Gary Kay wist hij de woning op te pikken voor slechts £10.000, omgerekend € 11.839. Hij kon ‘m zo goedkoop op de kop tikken doordat hij naar eigen zeggen ‘ goede relaties met de gemeente’ had opgebouwd.

In de verhuur gezet

De jonge entrepreneurs besteedde daarna € 30.000 om het pand van top tot teen te renoveren, waaronder middels een compleet nieuwe slaapkamer en keuken. “We hebben van een dichtgetimmerd pand een nieuw gerenoveerd pand gemaakt waar mensen kunnen wonen”, vertelt de jongeman aan LadBible.

Naar verluidt bevat de woning momenteel een marktwaarde van om en nabij de € 77.000. Echter heeft Knotman geen plannen om zijn vermeende winst te pakken, want hij heeft besloten de kamers te verhuren voor £ 85 per week.

Op zijn Instagram-pagina laat hij de transformatie zien.

Voor

Na