Goed nieuws voor liefhebbers van het nachtleven en horecatijgers. De beroemde nachtclub Pacha op het Spaanse partyeiland Ibiza staat namelijk te koop. Althans, als we de doorgaans betrouwbare krant Diario de Ibiza moeten geloven. Voor zo’n € 400 tot € 500 miljoen kan Pacha al van jou zijn. Buitenkansje, toch?

Pacha’s geschiedenis

Club Pacha is een onderdeel van Pacha Group, dat haar deuren in 1967 opende met een club in Sitges, onder de rook van Barcelona. Pacha werd in 1973 geopend door Ricardo Urgell en is gelegen aan de Avinguda 8 d’Agost in Vila. De club staat na al die jaren nog altijd op nummer één van bekendste clubs. In de beginjaren lag Pacha ver van de bewoonde wereld. De afgelopen jaren zijn er complete appartementen, bars, casino’s, hotels en restaurants omheen gebouwd. In 2003 is het El Hotel, dat naast de club ligt, zelfs opgekocht door de Pacha Group.

In 2013 werd een nieuw programma geïntroduceerd. De feesten ‘F*** Me I’m Famous, Solomun en Flower Power werden een regelrecht succes onder de duizenden bezoekers.

Vanaf 2017 kwam het bedrijf in handen van de Amerikaanse investeringsgroep Tritanic Capital Partners. Zij hebben nu 87% van het bedrijf in handen. De overige 13% zijn nog steeds in handen van Urgell. Inmiddels heeft Pacha ook ketens in Madrid, Barcelona, Londen en zelfs Florida.

Club Pacha van binnen

Ook zonder de feesten is Pacha al een fenomeen op zich. De club heeft een luxe inrichting en er hangt een exotische sfeer. Er zijn meerdere zalen waar je uit kunt kiezen om heen te gaan. In de ‘Sweet’ zaal vind je meer muziek van de radio en Spaanse muziek. Tevens is naast deze zaal de ingang van het restaurant, waar je overheerlijk kunt dineren. Daarnaast heb je nog de ‘Funky’ zaal, de ‘Global’ Zaal en de hoofdzaal.

Kan een afbeelding zijn van 4 mensen, staande mensen en menigte

Overigens is het algemeen bekend dat alles in de nachtclub erg duur is. Waar je twee decennia geleden al €7  moest betalen voor een flesje water en ongeveer € 15 voor een vodka Sprite, is tegenwoordig al het dubbele. Ook betaalt u voor een VIP-tafeltje van 40 bij 40 centimeter maar liefst € 200. De club gaat om 1:00 uur open. Vanaf dat moment stroomt de club helemaal vol en het is een verplichting om netjes gekleed te zijn.

Het zou binnenkort allemaal van jou kunnen zijn. Echter spreekt de huidige eigenaar de verkoop-verhalen tegen. Wél zegt hij op zoek te zijn naar nieuwe investeerders zodat Pacha in de toekomst nog verder kan uitbreiden. Wellicht bent u de gelukkige.