Hoewel er een hele hoop mis gaat in Nederland, mogen we van geluk spreken dat we al decennia lang in vrede leven. Maar de huidige situatie in Oekraïne, en helaas in talloze andere landen, heeft ons geleerd dat dat niet altijd vanzelfsprekend is. Doomsday-preppers houden zich al járen bezig met een mogelijke Derde Wereldoorlog of iets dergelijks en gaan tot het extreme om hun leven veilig te stellen.

L’ Heritage-bunkers van het Zwitserse Oppidum

Wie aan bunkers denkt ziet waarschijnlijk een vochtige wereld van beton voor zich, maar dat hoeft niet altijd het geval te zijn. Anders zorgt Oppidum daar wel voor. Dit Zwitserse bedrijf is gespecialiseerd in het creëren van bunkers voor de happy few. Hun L’ Heritage-bunker, ofwel een ondergronds paleises, dat dat hermetisch is afgesloten, heeft zijn eigen energie-, water- en luchtvoorraad en zit propvol met luxe faciliteiten.

Eerder kon we al binnenkijken bij bunkers ter waarde van een half miljoen van het Franse bedrijf Artemis Protection, maar dit is een compleet ander verhaal. Elke bunker van Oppidum kan ook worden aangepast naar smaak van elke klant, waarbij de lay-out en styling allemaal kunnen worden gewijzigd. Zo kunnen de allerrijksten op aarde zich in weelde voorbereiden op een potentiële apocalypse.

Binnenzwembad en bioscoopzaal

Ter promotie delen ze toch een aantal conceptfoto’s, waarin we glazen kroonluchters, houten vloeren, op maat gemaakte meubels en plafonds, en gezinsgerichte ruimtes, zoals woonkamers en keukens, te zien krijgen. Allemaal vrij gebruikelijk, maar dat valt niet te zeggen voor het binnenzwembad, de bioscoopzaal en de riante vergaderruimte.
Daarnaast is het zelf mogelijk om uw gehele collectie van wat dan ook mee te nemen. “Met ultramoderne brandbeveiligings-, ventilatie-, temperatuur- en vochtigheidscontrolesystemen houdt het uw kunst-, wijn- en andere collecties volkomen veilig, in perfecte staat en binnen handbereik.”

En dan hebben we nog de garage. Deze valt te betreden via op maat gemaakte explosieveilige deuren. U hoeft geen sleutels of iets dergelijks mee te nemen, want de deuren gaan open middels een biometrische sensor die uw gezicht, ogen en handen scant. Om u een indruk te geven hebben ze de garage gevuld met een Mercedes SLS, een Tesla Cybertruck, een Mercedes G-wagon, Rolls-Royces en een Ferrari.

Bunkers garage Bunkers Bunkers