Chahid Charrak heeft maar liefst zes succesvolle bedrijven in de sanitair- en tegelbranche, meest bekend: Tegeldepot, maar hetgeen waar hij zichzelf in het publieke oog heeft gespeeld is zijn Lamborghini Performante met 639 pk (die hij inmiddels, net als zijn rijbewijs, kwijt is). Vandaar ook het pseudoniem Dutch Performante. Jay-Jay Boske maakte samen met Charrak een video voor het YouTube-kanaal DAY1, waarin ze het hebben over zijn ondernemingen, de liefde voor auto’s en vastgoed. “Ik denk dat ik nu een kleine 40 panden heb.”

Dutch Performante als YouTuber en ondernemer

Nu is hij niet alleen een uiterst succesvol ondernemer, onderhand is het ook een bekende influencer. Hij heeft inmiddels ruim 523.000 volgers op Instagram en ruim 367.000 abonnees op YouTube. Hier verdient de ondernemer dus ook nog een zakcentje mee, terwijl hij te kenmerken valt als de Nederlandse Mr.Beast. Maar heeft dus diverse inkomstenbronnen. Het grote deel doet hij samen met zijn compagnon.

“Ik denk dat ik nu een kleine 40 panden heb.”

Uiteraard gaat hij ze niet een voor een opsommen, maar de 31-jarige doet wel een klein boekje open over enkele vastgoedprojecten. “Eerst kocht ik altijd eengezinswoning op en splitste die in drieën, maar op het gegeven moment is het balletjes vastgoed gaan rollen. M’n compagnon kocht er eergisteren nog een van € 1 miljoen, vorige week een van € 2,5 miljoen in Rotterdam, daar komen 25 appartementen in. In Almere-Haven heeft hij er een gekocht voor voor € 3,6 miljoen.”

Dit doet Chahid Charrak allemaal samen en in overstemming met zijn compagnon. Altijd 50/50. “Als je niet kan delen kan je niet vermenigvuldigen”, voegt Dutch Performante aan. In de video hieronder vertelt hij meer over zijn manier van zaken doen en zijn andere inkomstenbronnen.

Een dag meelopen in het leven van Dutch Performante

Later maakte hij weer een video in samenwerking met DAY1. Hij vertelde daarin dat hij moeite had met dingen tot zich nemen als in theorie, maar op het gebied van praktijk heeft hij een super sterk geheugen. Hij denkt dat dat ook zeker met zijn succes te maken heeft. In de video loopt presentator JayJay Boske een dag mee in het leven van Dutch Performante. Hierin bespreken ze uiteraard ook de successen van zijn onderneming. Hij vertelde ook dat het erg belangrijk is dat als je een onderneming start dat je het zelf ook een goed idee moet vinden en er echt pure passie in moet stoppen. Als je dat niet hebt gaat het heel lastig worden om succesvol te worden.

Hij was de enige in Europa die gekleurde badkamer sanitair op voorraad had. Daarmee sloeg hij een ontzettend grote slag door de vele vraag naar andere kleuren was hij binnen no-time door een ontzettend grote voorraad heen. Daarbij bestelde hij nog een grotere voorraad en die ging er ook super snel doorheen. Wereldwijd groeit hij bijna het grootst met zijn bedrijf. Met vorig jaar een omzet van € 40 miljoen en in 2021 € 50 miljoen.