Ongeveer een jaar geleden besloten Art Rooijakker en zijn (ex-)vriendin Andrea, met wie hij een tweeling, Puk en Keesje, heeft, een punt te zetten achter hun liefdevolle relatie die zo’n 20 jaar voortduurde. Hierdoor besloot hij haar uit zijn Amsterdamse grachtenpand te kopen, maar dat object blijkt toch te groot voor hem alleen te zijn, dus heeft de B&B Vol Liefde-presentator de keuze gemaakt om het te verkopen.

Grachtenappartement van Art Rooijakkers

Het grachtenappartement van de presentator is zeer charmant. Het is zelfs een Rijksmonument dat bestaat uit twee verdiepingen met in totaal 160 vierkante meter aan woonoppervlak. Van de vijf kamers zijn drie in gebruik als slaapkamers, één als badkamer en de resterende ruimte is de open woonkamer waar veel natuurlij licht naar binnen schijnt.

Art Rooijakkers

Dat het ‘loft-achtige appartement’ al een poos meegaat (begin 17e eeuw), blijkt wel aan de historische, houten balken. In 2017 werd de badkamer nog gerenoveerd en open woonkeuken is voorzien van een kookeiland met daarnaast een lange tafel voor sfeervolle diners.

Art Rooijakkers

Naast de authentieke details binnen het huis is er vanaf het dakterras van circa 19 m2 met bbq een schilderachtig uitzicht over het centrum van onze hoofdstad en de ondergelegen grachten. Ook is er vanuit de woonkamer zicht op het water beneden.

Taxatie van de woning

Afgelopen juni werd het huis getaxeerd op € 1,1 miljoen, maar Rooijakkers heeft er hogere verwachtingen van, en besloot de vraagprijs op € 1.395.000 te zetten, terwijl hij het grachtenpand samen met zijn (ex-)vrienden in 2016 kocht voor € 960.000. Bij een succesvolle verkoop kan de televisiepresentator drie ton aan winst tellen.

Op 12-9-2022 werd de woning met een vierkantemeterprijs van € 8.719 op Funda geplaatst. Zie hieronder een aantal beelden van het charmante pand van Art Rooijakkers.

Art Rooijakkers