Toen de mede-oprichter van Microsoft Paul Allen in 2018 kwam te overlijden aan de gevolgen van lymfklierkanker, liet hij behoorlijk wat eigendommen achter. Want hoeveel u ook bezit, alles blijft achter op aarde wanneer u richting het hiernamaals vertrekt. Eerder ging zijn villa in Silicon Valley in de verkoop, gevolgd door zijn jacht ‘Octopus’ en “de grootste privéverzameling die ooit is geveild”, aldus veilinghuis Christie’s, en nu is er ook een prijskaartje gehangen om zijn andere voormalige jacht ‘Tatoosh’.

Jacht Tattoosh van wijlen Paul Allen

Op maat gebouwd door de Duitse scheepswerf Nobiskrug, werd het superjacht in 2000 afgeleverd. De 92,4 meter lange sloep is ondanks dat voorzien van state of the art technologie en innovatieve materialen, mede dankzij een grootschalige refit in 2021, wat resulteert in een vraagprijs van € 90 miljoen.

Paul Allen

Met een passagiershut over de volle breedte van de eigenaar en een aangrenzend appartementencomplex, plus 10 andere passagiershutten met plaats voor in totaal 19 gasten. Zij worden allen in de watten gelegd door de 35 crewmembers. Meevarenden kunnen via de lift op ontdekking gaan over de vijf dekken om op te zonnen en kunnen arriveren door middel van de twee helipads.

Zwembad kan getransformeerd worden tot dansvloer

Qua vertier is er een bioscoop aangelegd, evenals een schoonheidssalon en het zwembad kan met een druk op de knop getransformeerd worden tot dansvloer. Wanneer het tijd is om de Italiaanse, of wel andere Mediterraanse kust dan ook te verkennen, kunt u plaatsnemen in de riante tenders.

Paul Allen

Om een bod uit te brengen en de eigenaarshut te betrekken moet u contact opnemen met Fraser Yachts of Burgess. Als foto’s niet genoeg zijn om te berordelen of u interesse heeft ja of de nee,  zal het jacht binnenkort beschikbaar zijn voor bezichtigingen tijdens de Monaco Yacht Show die van 28 september tot 1 oktober plaatsvindt. U kunt contact opnemen met de jachtmakelaar via Burgess Jachts.