Minder dan vier jaar naar het betalen van $ 27 miljoen staat het herenhuis van de familie Barzani in Los Angeles weer te koop, meldt Dirt. Met acht slaapkamers, 16 badkamers en alle soorten voorzieningen die je je maar kunt wensen is dit één van de meest luxe huizen van de Koerdische familie. Inderdaad, één van de. Wij nemen je mee op tour in dit prachtige stulpje midden in LA.

Machthebbende familie Barzani van Koerdistan

De Barzani-familie is een familie uit de Iraaks-autonome regio Koerdistan. Ze domineren al decennialang het Iraaks-Koerdische parlement. Dat begon met Mustafa Barzani, hij wordt gezien als één van de prominentste vrijheidsstrijders die streed voor de onafhankelijkheid van Koerdistan. Daarna volgde zijn zoon Massoud, Massoud’s neef Nechirvan, Massoud’s zoon Mansour en sinds een paar maanden Mansour’s broer Masrour. De familie strijdt tegen IS en krijgt al jaren de steun van het Westen.

Ondanks dat Koerdistan één van de rustigere regio’s is in Irak, is er kritiek. Oppositiepartijen en tegenspraak wordt hardhandig de grond ingedrukt en corruptie is aan de orde van de dag. Bovendien is de familie inmiddels steenrijk. Nechirvan Barzani verdiende miljoenen met het omzetten van dollars naar dinars.

Mansour Barzani House Beverly Hills Koerdistan

Premier Massoud Barzani zou een geschat eigen vermogen van ongeveer $ 48 miljard, dat hij heeft vergaard door een monopolie te bezitten op het gebied van telecom, onroerend goed en de olievoorraden van Koerdistan.

Te koop staande villa in Beverly Hills

Het is niet helemaal duidelijk wie de eigenaar van het te koop staande huis in Los Angeles is. Het meest voor de hand liggend is Mansour Barzani, een wereldreiziger met een focus op vastgoed. Daarom gaan we het verder hebben over de villa. Het object beschikt over klassieke weelde met uitgebreid lijstwerk en op Lodewijk XV geïnspireerde meubels.

Het huis met een woonoppervlak van  21.000 m² heeft twee familiekamers, en een keuken met Wolf- en Sub-Zero apparatuur. De extra voorzieningen zijn een lift, fitnessruimte en bibliotheek en meerdere open haarden. Het pand is uitgerust met de meest moderne en geavanceerde beveiligings-, verlichtings- en geluidssystemen die beschikbaar zijn.

Mansour Barzani House Beverly Hills

Buiten dat is er ook een bowlingbaan, een indoor basketbalveld, schoonheidssalon, bioscoop en master suite met privé-buitenjacuzzi op het terras.

Villa niet het enige huis van de familie

Dit is niet het enige onderkomen van de familie in Amerika. In 2018 betaalde de Iraanse vrouw Sodabeh Khoshdaman $ 20 miljoen voor een ander huis in Beverly Hills. Khoshdaman wordt gezien als de ‘tweede vrouw’ van Mansour. Zij onthulden ook luxe huizen in Londen en Dubai te bezitten.

Het herenhuis in Londen ligt middenin een topstraat in de chicste wijk van de Britse hoofdstad, Kensington. De woning heeft waarschijnlijk om en nabij de $ 14 miljoen gekost. Khoshdaman heeft het pand compleet gestript en voor miljoenen geïnvesteerd in renovatie en uitbreiding. De villa in Beverly Hills staat te koop voor een goede $ 29,9 miljoen.