Bij meer dan twee en een half miljoen inwoners van de ‘Sunshine State’ Florida viel de stroom uit stroom en een aantal daarvan zaten donderdag vast in ondergelopen huizen tijdens en na orkaan Ian. Het National Hurricane Centre (NHC) spreekt over een “extreem gevaarlijke” orkaan en president Biden vreest dat orkaan Ian de dodelijkste kan zijn in de geschiedenis van Florida. Ondertussen meldt de staat de eerste doden.

Orkaan Ian stopt onder geen enkel beding, zelfs niet voor een Mclaren P1

Uiteraard gaat dit gepaard met onvoorstelbaar veel leed, terwijl het ook ineens geen goed moment is om een supercar te bezitten. Als gevolg van het krachtige natuurverschijnsel werd een gloednieuwe, felgele McLaren P1, ter waarde van meer dan € 1 miljoen, meegesleurd uit de garage van de rechtmatige eigenaar, ene Ernie. Gloednieuw inderdaad, want zo’n week geleden plaatste hij de eerste foto van de auto toen er slechts 480 kilometer op de teller stond aangegeven.

McLaren P1

De McLaren P1, een luxe voertuig dat een topsnelheid van 340 km/u haalt en in slechts 2,2 seconden van 0 naar 100 km/u kan, werd door de eigenaar, Ernie, vastgelegd en deelde de beelden op Instagram. ‘Auto ging door de garage’, schreef de eigenaar van de McLaren P1. Inmiddels circuleren de beelden van de half onder water gedompelde supercar massaal over het wereldwijde web. Alleen de bovenkant van de felgele auto is nog zichtbaar.

Ondertussen is het water deels wegtrokken en is de schade zichtbaar geworden. Ernie blijft foto’s op zijn Instagram-profiel foto’s van de ravage delen en meest recent is zijn McLaren te zien die wordt omhooggehouden door een toilet als een soort verwoeste trofee. Pijnlijk.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Ernie (@lambo9286)

Eigenaar bezit een vloot aan supercars

Het is echter geen toeval dat hem dit overkomt, want de Amerikaan blijkt een vloot aan luxe auto’s te hebben, waarmee hij regelmatig pronkt op social media. Daarbij is niet alleen zijn Britse supercar getroffen door de storm, ook zijn Rolls-Royce is volgelopen met water – te zien in de Instagram-post hieronder.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Supercar Fails (@supercar.fails)