Waar in Nederland fooi geven een teken van waardering is, zal u in de Verenigde Staten wenkbrauwen laten fronsen als u dit niet doet. Sommigen zijn echter zo gul, dat ze duizenden dollars weggeven. Hoewel de Amerikaan Eric Smith alleen een stromboli van $ 13 verorberd had, besloot hij $ 3.000 te schenken aan zijn serveerder in Alfredo’s Cafe in Pennsylvania.

Man laat fooi van $ 3.000 vanwege sociale-mediabeweging ‘Tips for Jesus’

De leidinggevenden waren aanvankelijk wantrouwend toen Eric Smith met dit bedrag kwam aanzetten, maar toen hij uitlegde dat hij het deed ter ere van een sociale-mediabeweging genaamd Tips for Jesus, kwam er meer begrip. Dat betekende dat de serveerster, die luistert naar de naam Mariana Lambert, de fooi van haar leven in ontvangst kon nemen.

“Het betekende echt veel voor me omdat iedereen dingen meemaakt. Het heeft mijn hart echt geraakt. Ik kan het nog steeds niet geloven. Ik ben nog steeds in shock”, zei ze overdonderd. Echter werd het geluk al gauw ingewisseld voor ongeloof toen de ogenschijnlijk gulle man besloot om zijn royale gift terug te vragen.

Volgens de manager van Alfredo’s Cafe, Zachary Jacobson, verslechterde de situatie enkele weken later: “Iets meer dan een maand geleden ontvingen we iets per post dat Eric de aanklacht betwistte voor de fooi die hij uitdeelde”, legde hij uit. “We dachten dat iemand echt iets goeds probeerde te doen. En nu zijn we, wat, drie maanden later? Niet eens. En er is niets.”

Rechtszaak gestart

Alfredo’s personeel had gehoopt dat het allemaal maar een groot misverstand was toen ze voor het eerst contact opnamen met Smith, nadat ze Lambert al de $ 3.000 hadden betaald, die het restaurant nu heeft verloren. Hoewel Alfredo op Facebook met Smith begon te communiceren, is het restaurant nu gestopt met het terugsturen van berichten en zal het hem voor de rechter dagen.

“Het is op dit moment alleen een beetje vervelend. Het heeft voor veel onzin en drama gezorgd”, zei Jacobson. “Helaas moesten we een aanklacht indienen via het kantoor van de magistraat. Hij zei dat we hem moesten aanklagen. Dus dat is wat we uiteindelijk gaan doen, denk ik.”