C-Seed Entertainment Systems streeft ernaar om met een minimalistisch design een unieke entertainmentervaring te realiseren. Het is hetzelfde bedrijf achter deze gigantische uitklapbare outdoor-tv. Deze bekroonde handelsfirma werd in 2009 opgericht door Alexander Swatek samen met Jakob Odgaard en Jorn Sterup, twee voormalige managers van Bang & Olufsen. Hun nieuwste installatie omvat ’s wereld eerste opvouwbare microled-tv van maar liefst 165-inch. Genaamd: C SEED M1 4K 165 INCH TV

Uitvouwbare microled indoor-tv

De unieke tv-installatie stijgt geruisloos op vanuit de vloer als een sculptuurachtige kolom (te zien in de onderstaande promotievideo) en ontvouwt zich vervolgens tot een enorm scherm van 165 inch. De ultramoderne technologie van de tv is ontworpen om ongelooflijk levendige kleuren en een baanbrekende beeldresolutie te creëren. Inclusief een speciale schermoppervlakte-behandeling die de cruciale diepzwarte tinten van het beeld benadrukt.

Microled-uitvouwbare-tv-1

“Trendsettend eigentijds overzichtelijk, vrij van alle visuele ballast. In deze omgevingen zijn grote tv-schermen aan de muur een anachronisme in modern interieurontwerp, ”zei C-Seed Managing Partner Alexander Swatek. “Daarom sloeg C-Seed een totaal andere weg in en kwam met een revolutionair ontwerp.”

Bij de ontwikkeling van de M1, C-Seed vertrouwde men op één leidend principe: kies bij het maken van keuzes het compromisloze beste op het gebied van ontwerp, engineering, technologie en precisie. Op die manier kwamen wze uit op het enige echte opvouwbare 4K-scherm in een machinaal bewerkte metalen frame. Volgens henzelf de “meest adembenemende tv-ervaring ooit.”

Geïntegreerd hoogwaardig soundboard

Ontwerper Stefan Pani bouwde een geïntegreerd hoogwaardig soundboard in het frame van de M1. Gezien de twee oprichters van C-Seed een achtergrond hebben in de geluidstechniek, zal op dit vlak niks aan toeval over gelaten zijn.

Het is verkrijgbaar in vier passende rijke kleuren (zwart, goud, zilver en een donkere matte “Titan” tint) en een keuze uit verschillende behuizingen, afhankelijk van de smaak, de benodigde ruimte en de instellingen van de koper.

Microled-uitvouwbare-tv-4

De uitvouwbare microled-tv van $400.000 ziet eruit als iets dat je misschien in de woonkamer van Elon Musk ziet ontspruiten en bevat dan ook een zeer futuristisch aanzien. Ga naar de website van C-Seed voor meer informatie en beeldmateriaal.