Al 128 jaar lang biedt Schaap en Citroen Juweliers bijzondere juwelen en horloges in de mooiste collecties van internationale topmerken. Op locaties, zoals in Amsterdam en Antwerpen, verkopen ze onder de naam Citroen Certified Pre-Owned Boutiques vintage horloges, maar wegens succes is daar een vestiging in Rotterdam bijgekomen. “Wij kijken er naar uit u te mogen verwelkomen”, aldus de keten van juwelierszaken.

Schaap en Citroen Certified Pre-Owned Boutiques

De rijke geschiedenis van Schaap en Citroen gaat terug tot het jaar 1888 en daarmee behoren zij tot een van de oudste juweliershuizen van Nederland. Hier komt dan ook hun liefde voor vintage horloges uit voortvloeien.  Sinds 2018 biedt Schaap en Citroen Juweliers een grote collectie aan Certified Pre-Owned horloges aan.

De eerste Certified Pre-Owned Boutique van het bedrijf is gevestigd in het Conservatorium Hotel te Amsterdam en in 2021 volgde de tweede Certified Pre-Owned Boutique in het Botanic Sanctuary Hotel te Antwerpen.

“Vraag naar pre-owned horloges blijft toenemen door de selectieve distributie en het beperkte aanbod van luxe horloges”

Met de opening van de gloednieuwe Certified Pre-Owned Boutique in Rotterdam, speelt de juwelierszaak in op deze toenemende populariteit. Volgens Sander Hoogendorp, manager bij Schaap en Citroen, is pre-owned een “belangrijke pilaar” geworden en pakken ze dus iedere mogelijkheid om een sterkere positie in te nemen met beide handen aan.

Ze besloten het “innoverend winkelconcept onder één dak” te openen in samenwerking met horlogemerk Breitling. Qua inrichting heeft de juwelierszaak gekozen voor een industriële uitstraling met gebruik van premium hout en elegante stalen constructies in combinatie met beton en rustieke stenen. Tezamen zorgen al deze onderdelen voor een krachtige en indringende uitstraling.

Officiële opening vond eerder deze maand plaats

De boutique beslaat zo’n 105m2 biedt aan oppervalk dat plaats biedt aan de twee verschillende concepten: een Schaap en Citroen Certified Pre-Owned Boutique en een Breitling Boutique. Op deze manier geeft Schaap en Citroen Juweliers ruimte aan een compleet aanbod hoogwaardige Pre-Owned – en nieuwe Breitling horloges. De Certified Pre-Owned Boutique is middels een VIP-opening op 9 september officieel geopend op Meent 66-68.