Supercar Blondie is de hofleverancier van video’s over supercars, maar ze heeft ook een interesse in horloges. En niet zomaar horloges. Op 5 september deelde de Australische YouTuber een video op haar Instagram en YouTube-kanaal, waarop te zien is hoe ze de doos van haar roze Bugatti Chiron-horloge van Jacob & Co opent.

Supercar Blondie mag ‘speciale kamer’ in van Jacob & Co.

Supercar Blondie deelde op 17 januari 2022 een video waarin ze haar kijkers introduceert met haar horlogecollectie die naar eigen zeggen $ 2 miljoen waard is. Ze was eerder aanwezig op het Pebble Beach Concours d’Elegance, hét auto-evenement van het jaar  dat jaarlijks wordt gehouden in Californië, waar de onder meer de Bugatti Mistral werd tentoongesteld. Wellicht spoorde dat haar aan om een uurwerk van Bugatti x Jacob & co. van dichtbij te bekijken.

“We werden uitgenodigd in Jacob & Co’s geheime sieradencollectie waar meneer Jacob zelf meestal de meest waanzinnige sieraden laat zien aan de meest exclusieve klantenkring. Deze kamer is miljoenen waard en is de thuisbasis van het $ 1.500.000 Bugatti Chiron-horloge”, aldus Supercar Blondie. In deze kamer liggen niet alleen allerlei kostbare uurwerken, maar ook kettingen, ringen en diamanten, zoals een ring ter waarde van $ 22 miljoen.

Supercar Blondie

Sieradencollectie Jacob & Co. (foto: screenshot YouTube)

In 2021 bracht Jacob & Co. in samenwerking met het Franse Bugatti het ongelooflijke Bugatti Chiron Tourbillon-uurwerk uit. Destijds heeft de horlogemaker slechts één geheel zwarte editie uitgebracht die werd beperkt tot slechts 126 stuks. Jacob & Co. heeft het nu opgevolgd door vier nieuwe iteraties van de Bugatti Chiron Tourbillon te onthullen, maar er zijn er klaarblijkelijk meer.

Bewegende W16-motor in het Bugatti-horloge

Het meest opvallende ontwerpkenmerk van het uurwerk is, is dat er een kleine bewegende replica van de kenmerkende 8,0-liter W16-motor die de machtige Bugatti Chiron aandrijft erin verwerkt zit. Door de juiste pusher in te schakelen, komt de motor tot leven en er ontstaat een 3D-animatie van 20 seconden. Zie dit horloge, en veel meer, in de onderstaande video.