Op Laakweg 51 te Hoevelaken, in de gemeente Nijkerk, op de grens van Utrecht en Gelderland, staat sinds kort een boerderijcomplex te koop. Volgens de makelaar verkeert het hoofdverblijf en de bijgebouwen in “originele staat” en is een gemeentelijke monumentale status aangewezen. In 2006 is de gevel voorzien van nieuwe fraaie snijvoegen en is de rieten kap vervangen.

Boerderijcomplex op royaal perceel

Gelegen in een groene omgeving nabij riviertje de Laak, “ligt uw droomlocatie op een royaal perceel van circa 1,5 hectare”. Dankzij de voorzieningen en het royle perceel is het complex uitermate geschikt voor paardenliefhebbers, maar ook om andere dieren te houden. die in uw eigen weide kunnen grazen. “Een echte buitenkans voor degene die wil genieten van rust, ruimte en privacy”, meent de makelaar van dienst.

Boerderijcomplex

Omstreeks 1923 ging de bouw van start en werd opgetrokken middels gemetselde gevelstenen. Ondanks enkele renovaties, is de woning authentiek. Niet alleen van buiten, maar ook binnenshuis. Ze is de oude balkenplafond bewaard gebleven, evenals de fraaie authentieke wandtegeltjes en de schouw. Qua moderniteit heeft u hier weinig te zoeken, maar als u nog budget over heeft, kan u nog allerlei kanten op met dit object.

Paardenhouders worden op hun wenken bediend

Op de eerste verdieping zijn aan de voorzijde van de boerderij twee ruime slaapkamers gesitueerd, vanwaar een uitzicht is op de zijkant van de tuin. Om de achterkant van de tuin te zien, moet u echter weer de trap af naar de parterre. Eenmaal aangekomen treft u daar meteen ook een achterhuis met een oppervlakte van circa 177 m², waarvan het voormalige deel is ingericht met acht paardenstallen.

Boerderij

Verder zijn er nog vier bijgebouwen: een schuur met 13 paardenstallen en een zolder die wordt gebruikt als hooiopslag, een loods met 7 paardenstallen, een goed bewaard gebleven hooischuur en tot slot een berging/wagenschuur. Er is een omgevingsvergunning verleend voor het houden van paarden, 3 jaar en ouder, dus als paardenliefhebber kunt u uw vrije gang gaan.

De verkoop verloopt via makelaarskantoor Drieklomp Makelaars en Rentmeesters en er wordt € 1.385.000 voor het boerderijcomplex gevraagd.

Boerderijcomplex