Ondanks dat de kijkcijfers van Boer zoekt Vrouw haast ieder jaar stagneren, is het nog altijd een van de beste Nederlandse programma’s. In 2017 werd het negende seizoen uitgezonden en dat trok recordkijkcijfers van 4 miljoen, terwijl er voor de eerste reguliere aflevering van het nieuwe seizoen, die in februari 2022 werd uitgezonden, zo’n 2,8 miljoen voor de buis zaten, volgens cijfers van Stichting KijkOnderzoek.

Yvon Jaspers in Boer Zoekt Vrouw

Boer zoekt Vrouw is nog steeds dé hit van de publieke omroep en daar speelt Yvon Jaspers een hoofdrol in. En dat is niet onverdienstelijk. In 2021 was Jasper zeven keer op televisie te zien, waarvan zes keer het programma Onze Boerderij in Europa en één keer tijdens de aftrap van het nieuwe seizoen Boer zoekt Vrouw.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Yvon Jaspers (@yvonjaspers.official)

De vijfvoudige winnares van de Zilveren Televizier-ster maakte in 1994 een naam voor haarzelf met haar deelname aan Het Klokhuis. Vervolgens maakte ze meerdere kinderprogramma’s en sinds 2004 is ze hét gezicht van Boer Zoekt Vrouw, gebaseerd op het Engelse format Farmer Wants a Wife.

Salarisplafond bij de publieke omroep

Het datingprogramma is van de publiek omroep, waardoor er een salarisplafond van de partij is: € 201.000. Naar verluidt verdient Jasper het maximale, wat betekent dat de 49-jarige € 30.000 per aflevering vangt. In 2020 pluisde Party uit wat ze indertijd per minuut aan uitgezonden materiaal zou verdienen. Zij kwamen uit op € 750 euro per tv-minuut, gebaseerd op het salarisplafond van twee ton dat toen ook al ingesteld was.

Eerder deze maand raakte het programma met Jaspers nog in opsprak toen Beau van Erven Dorens de presentatrice van het programma beschreef als een ‘pooier’. Hij noemde de formule van de show ‘ranzig’ en zij tegen zijn tafelgast Marc-Marie Huijbregts: “”Yvon Jaspers is gewoon een pooier. Ze is gewoon de hele dag bezig om boeren te koppelen aan leuke vrouwen. Dat is toch gewoon zo?”