Voetballers en sportwagens gaan samen als gin en tonic. Verder houden profvoetballers van designermerken als Balenciaga en Dior en daarom is het geen verrassing dat een veteraan als Zlatan Ibrahimović hoofden laat draaien zodra hij arriveert op de Milan Fashion Week 2022.

Zlatan Ibrahimović op de Milan Fashion Week 2022

De Zweedse voetballer staat ondanks z’n 40e levensjaar (volgende maand wordt hij 41) nog steeds actief op het hoogste niveau in Italië en staat op contract bij AC Milan. In de stad van zijn werkgever vond afgelopen week de Milan Fashion Week 2022 plaats. Zlatan kwam opdagen voor de chique lente/zomer modeweek-show in een Porsche 918 Spyder met opvallende, groene remblauwen.

Hoewel Zlatan diverse andere auto’s in zijn verzameling heeft staan, zoals een Ferrari Monza SP2, een Ferrar LaFerrari, Maserati GranTurismo, een Porsche 911 Targa 4S Heritage Design Edition en een Ferrari Enzo, besloot hij toch de sleutels van zijn gelimiteerde Porsche te pakken. Zijn aankomst bleef dan ook niet onopgemerkt en na het uitstappen nam hij tijd om foto’s te maken, gewapend met een glimlach van oor tot oor.

Porsche 918 Spyder was tijdens debuut het allersnelste op acceleratiegebied

Zijn Porsche 918 Spyder is een plug-in hybride cabriolet aangedreven door een 4,6 liter V8-mtoor, in combinatie met twee elektromotoren. Goed voor 887 paardenkracht en 1.280 aan Nm koppel, waarmee ‘ie binnen 2,6 seconden naar de 100 kilometer per uur accelereert. Op weg naar de topsnelheid van 345 km/u.

Op het moment van zijn debuut was het de snelste auto op acceleratiegebied ter wereld. De Porsche 918 Spyder maakt onderdeel uit van een beperkte oplage van 918 eenheden die in een periode van 2013 tot 2015 werden gefabriceerd. Ieder met een prijskaartje van meer dan $ 1 miljoen.

Ibra heeft deze prachtige cabrio al sinds ongeveer 2014, toen hij ermee werd gespot in de straten van Stockholm, en verkeert nog in zeer goede staat.