De klassieke Aston Martin DB5 uit de Bondfilm “No Time to Die” uit 2021 is voor $ 2,9 miljoen geveild. Dat gebeurde op de Sixty Years of James Bond-veiling in Londen. Het volledige bedrag werd geschonken aan een goed doel. Naast de DB5 werden nog meer exclusieve Aston Martins uit deze film geveild.

De DB5 is geen echte DB5

Kleine kanttekening: de Aston Martin DB5 is geen echte DB5. De wagen is een replica die speciaal voor de film gebouwd is. Maar omdat het één van de acht auto’s is die voor de film is gebouwd, heeft hij toch een speciale binding met Aston Martin waardoor er alsnog grof geld werd neergelegd. Zo leverde de replica meer op dan waar een originele versie voor wordt verkocht.

Een mooi detail is dat de auto de complete gevechtsschade uit de film heeft. Ook heeft de wagen alle gadgets die Bond ook tot zijn beschikking had, zoals een roterende kentekenplaat, intrekbare koplampen met uitklapbare machinegeweren en afvuurpropbommen.

De “DB5” niet de enige Aston Martin die verkocht werd

De veiling werd bijgewoond door Bond-acteurs Dali Benssalah en Samantha Bond, die we kennen als “Ms. Moneypenny” uit de befaamde films. Hoewel de DB5 replica de hoofdact van de veiling was, werden er nog meer exclusieve Aston Martins uit “No Time to Die” verkocht. Zo werd er ook een authentieke Aston Martin Vantage V8 uit 1981 voor een bedrag van $ 703.000 verkocht.

Aston Martin

Daarnaast werd ook het moderne tijdperk vertegenwoordigd. Een Aston Martin DBS Superleggera 007 Edition – 1 van de 25 die werd geproduceerd voor de film – werd verkocht voor een bedrag van $ 449.000. In totaal werden de wagens voor zo’n $ 3,9 miljoen verkocht. Dit volledige bedrag werd geschonken aan The Prince’s Trust, een stichting die kwetsbare jongeren helpt om hun leven op de rit te krijgen.

Reactie Aston Martin op de veiling

Chief Creative Officer van Aston Martin, Marek Reichman heeft gereageerd op de veiling. “Wij (Aston Martin, red.) zijn ongelooflijk trots dat we deel uitmaken van het DNA van de Bondfilms en zijn verheugd dit 60-jarig jubileum te vieren met de verkoop van deze unieke modellen uit de film”, aldus Reichman.