Tv-programma B&B vol liefde, gepresenteerd door Art Rooijakkers, zit boordevol ongemak, geluk, eigenzinnige types en, zoals de naam al weggeeft, bed & breakfasts. Een van de deelnemers, Denise Harms, heeft een zure smaak overgehouden aan haar deelname. Tijdens de opnames melding had gemaakt van ‘een voorval’ bij de producent, maar zij hebben laten weten zich te te herkennen in de uitspraken én onlangs heeft Harms besloten ‘haar onderneming’ in de etalage te plaatsen.

B&B Alpujarra Secret van Denise Harms te koop

Het eerste seizoen van B&B vol liefde in 2021 was zo’n groot succes, dat er dit jaar weer een nieuw seizoen van start ging. Denise was een van de jongste en tegelijkertijd meest besproken deelnemers. Haar bed & breakfast, genaamd Alpujarra Secret, bestaande uit 17 appartementen, is gelegen in het dorpje Órgiva in de Spaanse regio Andalusië, maar zij wil zich gaan focussen op iets nieuws, aangezien de B&B naar eigen zeggen geen uitdaging meer is. “Als iets helemaal staat, is het voor mij tijd om iets nieuws op te zetten. Ik voel dat het nu die tijd is”, schrijft ze onder een Instagram-post.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door denise anna • (@deniseanna.lov)

Echter is de B&B niet van haar, maar van haar om. “Ik heb Alpujarra Secret opzet, en van mijn oom mag ik dat zo lang blijven runnen als ik wil. Maar ik heb nu besloten iets anders te willen doen, dus dan moet ik het verkopen (voor hem en mij)”, legt de Nederlandse fitgirl uit op Instagram.

Naar eigen zeggen begon ze 5,5 jaar geleden aan het avontuur en was ze dirct lyrisch over het pand. “Een groot leegstaand gebouw, achttien lege appartementen, zonder functie. Wat een kans en mogelijkheden zag ik! Alles is gelukt: Alpujarra Secret is uitgegroeid tot een prachtige toeristische onderneming.”

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door denise anna • (@deniseanna.lov)

Timing van de verkoop is opmerkelijk

Op social media begint direct de kritiek- en geruchtenmolen op volle toeren te draaien. Want vooral de timing van de verkoop is opmerkelijk. Het lijkt er met de kennis van nu meer op dat het programma diende als een grote reclamespot om de B&B van haar oom aan de man te brengen.

Hoe dan ook, de advertentie van het pand van 1.970 m² staat live op Idealista, het Spaanse equivalent van Funda, met een vraagprijs van € 2,75 miljoen. Voor dat geld kunnen gasten maar ook de eigenaar genieten van de gym, het zwembad met bubbels, twee jacuzzi’s en een solarium met fantastisch uitzicht op de de bergen, het strand en de zee.