James Bond maakt alleen gebruik van het beste van het beste. In No Time To Die bezit Daniel Craig een Marantz-tuner, versterker en cd-speler, maar ook een Bowers & Wilkins-luidsprekers in zijn Jamaicaanse retraite. Inmiddels bestaat de filmfranchise 60 jaar en Bowers & Wilkins trakteert met een speciale editie koptelefoon die geïnspireerd is door de Bond-films. Aanschouw de ‘Px8 007 Edition’, een aangepaste versie van de Bowers & Wilkins PX8 draadloze hoofdtelefoon.

Bowers & Wilkins KPx8 007 Edition is afgewerkt in Midnight Blue

Deze samenwerking komt niet zomaar uit de lucht vallen, want het toonaangevende Britse audiomerk, opgericht in 1966, werkt al tientallen jaren samen met de filmfranchise. De luidsprekers van de 800-serie zijn namelijk gebruikt om de opnames van enkele van de meest iconische soundtracks in de Abbey Road Studios in Londen te monitoren, zoals Skyfall (2012) en Spectre (2015).

De koptelefoon is enkel verkrijgbaar in de kleur Midnight Blue. En dat heeft een reden. “Ter herdenking van het diamanten jubileum van 007, is de Px8 007-editie afgewerkt in Midnight Blue Napa-leer, ter ere van het smokingjasje dat James Bond droeg tijdens zijn eerste verschijning op het scherm, in Dr. No”, schrijft B&W.

Bowers & Wilkins

Net zo tijdloos, stoer en elegant als James Bond zelf, levert deze speciale editie hoofdtelefoon eersteklas draadloze geluid dat synoniem is met Bowers & Wilkins, gecombineerd met details die een subtiele knipoog naar 007-stijl bieden en gemaakt van Nappa-leer en “eersteklas gegoten aluminium”.

Iconische James Bond-details

Boven de oorschelpen zijn 007-logo’s gerealiseerd en om de headset aan of uit te zetten is er een rode contrasterende knop aan toegevoegd. In beide oorschelpen vindt u echter nóg een subtiele knipoog naar de James Bond-filmfranchise: een zeefdruk van het iconische Gun barrel-ontwerp die we kennen uit iedere intro.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Bowers & Wilkins (@bowerswilkins)

“Onze nieuwe samenwerking geeft ons de perfecte gelegenheid om de nauwe band te benadrukken die we in de loop der jaren hebben gehad met een aantal van de iconische muziek van 007. Samen zullen we de instrumentale rol die muziek speelt in dit wereldwijde culturele fenomeen blijven vieren,” zei de vice-president van merkmarketing van het bedrijf, Giles Pocock.

De Bowers & Wilkins Px8 007 Edition-hoofdtelefoon is nu verkrijgbaar via de eigen website van B&W en de online 007Store voor € 818. Iets duurder dan de standaard PX8, die rond de € 699 is geprijsd.
Koptelefoon