Rezvani is misschien niet gelijk een merk dat een belletje doet rinkelen. Hun auto’s doen dat misschien wel, de Hercules 6×6 en Tank zijn bekende modellen, vaak gezien in onveilige steppe- en savanne-achtige landschappen. Rezvani werd in 2013 opgericht door de Iraans-Amerikaanse eigenaar Ferris Rezvani, die in het verleden samenwerkte met onder meer Aston Martin en Ferrari. De hoofdvestiging zit in Californië. Nu heeft Rezvani een nieuw exemplaar op de markt gebracht: de Rezvani Vengeance.

De nieuwe Rezvani Vengeance

De Vengeance is het nieuwste speeltje van Rezvani. Met zijn 22-inch velgen en 35-inch off-road banden is de Vengeance meer dan geschikt voor een ruige trip door de meest onbegaanbare gebieden op de planeet. Het meest opvallende is het “Military Package”, dat bij de wagen te bestellen is. Dat pakket houdt in dat de wagen compleet wordt voorzien van kogelwerende ruiten, bepantsering, onder stroom gezette deurgrepen, gasmaskers en pepperspray. Daarnaast zijn kogelwerende vesten- en helmen bij de wagen inbegrepen.

Rezvani Vengeance

De Vengeance kan worden uitgerust met drie verschillende motoren: een zes-in-lijn dieselmotor, of twee turboversies, een 6,2 liter supercharged V8 of een 3,0 liter turbo-diesel. De turboversie van de Vengeance beschikt over 700 pk en een maximaal koppel van 912 Nm.

Niet alleen geschikt als oorlogsvoertuig

Hoewel de wagen dus uitermate geschikt ik als oorlogsvoertuig, of voor journalisten in onveilige gebieden, is ‘ie veelzijdig en kan hij ook ‘gewoon’ fungeren als ruime gezinswagen. De Vengeance beschikt namelijk over zeker 6 à 7 zitplaatsen.

Rezvani Vengeance

De wagen is pure brute kracht, des te opvallender is het dat het interieur dat niet is. Het interieur is mooi afgewerkt, en er zijn mooi bekleden stoelen. De Vengeance beschikt over een geavanceerd navigatiesysteem en zelfs Apple Carplay, en zelfs Android Auto. In de hoofdsteun van de voorstoelen zijn schermpjes geïmplementeerd.

De prijzen van de Rezvani Vengeance beginnen bij de € 256.000. Als u het militaire pakket wilt, dient u nog eens € 100.000 extra af te tikken. De versie met een supercharger kost nog eens € 85.000 extra, en gecamoufleerd is ‘ie er zo’n € 8000 bovenop.