Op Queensway, een winkelstraat in de Britse hoofdstad Londen, staat het duurste appartement van de stad. En dat appartement staat nu in de etalage! Gelegen met uitzicht op de idyllische Kensington Gardens, heeft dit appartement de potentie om uit te groeien tot een droomhuis. Kleine kanttekening: het duurt nog ongeveer een jaar voor het appartement klaar is.

Woonoppervlak van 632 m2

Het appartement is onderdeel van Park Modern-project van vastgoedontwikkelingsbedrijf Fenton Whelan. Het project bestaat uit 57 appartementen op Queensway, waarvan drie zogeheten “trophy-appartments”, waar dit te koop staande penthouse bij hoort. Park Modern is één van de zes nieuwe gebouwen in de wijk, die deel uitmaken van een miljarden-renovatie in het gebied.

Het project heeft echter wel een geschil losgemaakt, vanwege het gebrek aan betaalbare woonvesting. Alle residentie zullen negen verdiepingen in beslag nemen, inclusief restaurant, parkeerservice en volledige wellnessverdieping met een zwembad van liefst 25 meter lang.

wellnessverdieping-park-modern

Het penthouse heeft een woonoppervlak van maar liefst 6800 m², dat is ongeveer acht keer zo groot als een gemiddeld Engels huis. Naast uitzicht over de Kensington Gardens, kijkt u ook uit op het befaamde Hyde Park.

50% van de appartementen al off-plan verkocht

Tijdens het lanceringsevenement van het project in Kensington Palace Pavillion in 2021, werden 500 potentiële kopers vanuit de hele wereld uitgenodigd om een virtuele bezichtiging van Park Modern te bezoeken. Bij dat evenement vertelde James van der Heule, mede-oprichter van Fentan Whelan al dat 50 % van de appartementen al off-plan is verkocht, wat inhoudt dat de helft van de nog te bouwen appartementen al is verkocht aan vastgoedontwikkelaars om er rendement over te behalen.

Prijzen variëren tussen de € 2,15 miljoen en € 60 miljoen

Maar er was ook een deel vroege kopers, vaak inwoners van de wijken Chelsea en Kensington, die daadwerkelijk het plan hebben zich in één van de nieuwe woningen te gaan vestigen.

park-modern-fentan-whelan-londen

Wonen in Londen staat op zijn zachtst al bekend als prijzig. En deze appartementen zijn daar beslist geen uitzondering op. De 57 woningen zijn en zullen worden verkocht voor prijzen die variëren tussen de € 2,15 miljoen en € 60 miljoen. Het duurste appartement zal dus voor het laatstgenoemde bedrag verkocht worden.

Het penthouse zal waarschijnlijk in 2023 opgeleverd worden. Bent u wellicht geïnteresseerd geworden? U vindt hier meer informatie.