Onderhand kun je stellen dat alles wat Bentley aanraakt, verandert in goud. Met nieuwe auto’s die doorgaans gemakkelijk twee ton kosten, behoort Bentley al decennia tot de zeer exclusieve en prijzige automerken. De nieuwste door Mansory opgeleukte Bentley Bentayga houdt die reputatie behoorlijk in stand.

Mansory editie van Bentley Bentayga is een eye-catcher

Een van de goedkoopste modellen uit de Bentley-familie: de Bentayga. Met pakweg 150.000 euro op het prijskaartje is het een steal. Soort van dan. De behoorlijk sportieve SUV met een 635 pk-sterke motor komt aardig mee met de sportievere broertjes. Maar dit ‘bescheiden’ paradepaard kan tegenwoordig ook in een stuk sportiever meekomen met de nieuwste uitvoering door het gerenommeerde autotuningbedrijf Mansory.

Mansory Bentley Bentayga-1

Er is behoorlijk huisgehouden onder de motorkap met de Bentley Bentayga Speed Feroza Edition. Zo ook bij de buitenkant. Deze uitvoering wordt voorzien van een turquoise kleurlaag. Het is de tint die het interieur eveneens siert. 

Bentley Bentayga Speed Feroza Edition: van 635 naar 900 pk

Vooral de potentie van de 6.0 liter W12 komt met de finishing touch van Mansory tot uiting. Dankzij een nieuw uitlaatsysteem, nieuwe turbo’s en een custom ECU is deze Bentley Bentayga na de update goed voor 900 pk (1250 Nm). Van nul naar honderd in deze meer dan twee ton wegende SUV kan daardoor afgestreept binnen een luttele 3,5 seconden. De topsnelheid van de stock editie klimt eveneens: van 306 kilometer per uur naar 323 km/u.

Het visuele aspect? Het toverwoord is turquoise. Deze opvallende groen-blauwe kleur siert allerlei grote en kleine details in de afwerking: van spoilers, sideskirts en de nieuwe velgen. En wat vooral opvalt: bijna heel het interieur is turquoise-blauw bij deze Bentley Bentayga Speed Feroza Edition.

(Meer)prijs custom Bentley Bentayga nog onbekend

Wat de uitgebreide make-over kost is nog een raadsel. Op de website van Mansory is deze Bentley Bentayga Speed Feroza Edition nog niet terug te vinden. Bedragen van boven de 50.000 euro zijn niet ondenkbaar. Mansory kennende, die zelfs bij de minder ingrijpende customizations tot het naadje gaat, verzorgt volop make-overs voor de allerduurste merken, zoals Ferrari’s, Lamborghini’s, enzovoort.

Carbon fiber Mansory - Pure Luxe Mansory Bentley Bentayga-1