Door de gekte van de afgelopen jaren op de woningmarkt was het bijna onmogelijk om een huis te kopen. En als u er dan al één op het oog had, was de kans groot dat u dik moest overbieden. Nu lijkt, gelukkig voor de woningzoekenden, de gekte weer iets afgenomen. Hierdoor worden de huizen, ook in het duurdere segment, flink in prijs verlaagd. Dat geldt 0ok voor het te koop staande landhuis van topfotograaf William Rutten, onder andere bekend van zijn beroemde “Face It!” portretten, in het Noord-Hollandse ‘s-Graveland.

Het landhuis in ‘s-Graveland was vroeger een postkantoor

Het landhuis, gelegen aan de Leeuwenlaan, werd in 1907 gebouwd en diende vroeger als post- en telegraafgebouw. Het gebouw is ontworpen door dezelfde architect als die van het bekende winkelcentrum Magna Plaza in Amsterdam, rijksbouwmeester Cornelis Peters. In 2011 is het pand aangewezen als gemeentelijk monument. De woning is ideaal gelegen. Hilversum ligt op een kwartier fietsen en Amsterdam/Schiphol liggen op een halfuurtje rijden.

Landhuis van William Rutten in 's-Graveland

De woning heeft een totaal woonoppervlak van 596 m² en staat op een perceel 640 m².

Binnenkijken in het landhuis

In het landhuis zijn in totaal 10 slaapkamers en 3 badkamers te vinden en er zijn meerdere entrees, waaronder een genereuze zij-entree. Via deze zij-entree komt u in de hal terecht, die u naar de eet- en woonkamer leidt. De keuken beschikt over de nodige inbouwapparatuur, en heeft een doorloop naar de bijkeuken. Aan de voorzijde is een werkkamer ingericht, die net als de woon- en eetkamer is voorzien van airconditioning.

Middels het trappenhuis met bordes belandt u op de eerste verdieping. Daar vindt u meerdere en in grootte variërende slaapkamers. Via de hal en één van de slaapkamers komt u uit op het dakterras, dat een prachtig uitzicht over de Natuurmonumenten biedt, dat waar ‘s-Graveland bekend om staat.

Slaapkamer landhuis William Rutten 's-Graveland

Verder vinden we op de tweede verdieping nog een overloop die voorzien is van een aansluiting voor een wasmachine en droger. Aan de voorzijde ligt de master-bedroom voorzien van vaste kledingkasten en badkamer, die van alle opties – zoals een regendouche, ligbad, dubbele wastafel, toilet en vloerverwarming – voorzien is.

Een extra bijkomstigheid in het landhuis is uiteraard de aanwezige fotostudio, die ook goed kan fungeren als speel- of studeerruimte.

Prijskaartje

Het luxueuze landhuis werd eerst voor € 2.000.000 aangeboden, dat is inmiddels verlaagd naar € 1.850.000. Kleine kanttekening: doordat de woning een gemeentelijk monument is, zal verbouwen erg lastig zijn. Heeft u interesse in dit prachtig gelegen landhuis met alle comfort en voorzieningen? Raadpleeg Funda.