De Speedmaster is het legendarische boegbeeld van horlogemaker Omega en dat model maken ze al sinds 1892. Daarmee hadden ze ’s werelds eerste minuut repeater polshorloge te pakken, maar met gebrek aan expertise in het veld, wendde het merk zich tot Swatch Group-partner, Blancpain, om een volledig nieuw uurwerk te ontwikkelen, een proces dat zo’n zes jaar in beslag nam.

Meest gecompliceerde uurwerk van Omega ooit

De Speedmaster Chrono Chime laat de minuten, tientallen seconden en seconden van de verstreken chronograaftijd horen met behulp van drie verschillende tonen die worden gegenereerd door hamers die op gongs slaan. Het uurwerk – het meest gecompliceerde dat Omega ooit heeft geproduceerd – ​​vormt het hart van zowel de Speedmaster als de Olympic 1932, een horloge geïnspireerd op de Omega-stopwatches die als tijdwaarnemer werden ingezet tijdens de eerste Olympische Spelen in 1932.

“De krachtbron is het meest gecompliceerde kaliber dat OMEGA ooit heeft gemaakt: OMEGA’s Co-Axial Master Chronometer Calibre 1932. Een volledig geïntegreerde chronograaf en minutenrepeater, die beide functies samenvoegt in één uurwerk, om de verstreken tijd te laten klinken”, aldus de in Switzerland gevestigde horlogemaker.

De Speedmaster Chrono Chime is gehuisvest in een kast van 45 mm met 18-karaats Sedna Gold met een blauwe aventurijn wijzerplaat. De uurmarkeringen en uur-/minutenwijzers met een akoestisch golfpatroon zijn diamantgepolijst en voorzien van dezelfde goudsoort. Dankzij Omega’s Master Chronograph-certificering is het bestand tegen magnetische velden en de chronograaf wordt geactiveerd met een pusher op de twee uur positie en de Chrono Chime op een en de acht uur.

Gelimiteerde Speedmaster Chrono Chime nu beschikbaar

Het nieuwe model is exclusief verkrijgbaar in Omega’s boutiques en hoewel er geen exacte cijfers zijn gegeven, wordt aangenomen dat er elk jaar slechts vijf van de horloges worden gemaakt met een uiteindelijke prijs van $ 450.000. Het horloge wordt geleverd in een presentatiedoos van walnoot en bevat daarnaast ook een vergrootglas om de details van het horloge te ontdekken, evenals een verhalenboek en een reistas.