Miljonairs van Nederland hebben de kans om een wel heel uniek object op te kopen. Christie’s is namelijk van start gegaan met de verkoop van een penthouse in de Rotterdamse woontoren Montevideo, ontworpen door Mecanoo Architecten, op de schilderachtige Kop van Zuid. “Manhattan aan de Maas.”

Hoogste privé-zwembad van Nederland

Het is op ieder vlak een indrukwekkend appartement, maar wat ongetwijfeld het meest vermeldenswaardig is, is dat het privé-zwembad (11m lang, 2m breed, 1,50m diep) op het dak volgens de makelaar het hoogste privé-zwembad van Nederland is. “Royaal penthouse met het hoogst gelegen privé zwembad van Nederland, een jacuzzi en twee grote buitenterrassen op een absolute toplocatie met panoramisch uitzicht over heel Rotterdam en de Maas”, schrijft de makelaar van dienst.

Penthouse-Rotterdam

Het penthouse beslaat de hoogste drie bouwlagen van het gebouw, tot en met de 43e verdieping en neemt in totaal 600 m2 in beslag, waarvan 443 m2 aan woonoppervlak en de resterende 157 m2 doen dienst als terrassen.

Naast het privé-zwembad is er een wellness-verdieping die bestaat uit een zwembad, sauna en fitness voor de bewoners. Aangezien er maar twee slaapkamers zijn, kunnen gasten overnachten in een van de hotelkamers in het pand. Helemaal onderaan krijgt de volgende eigenaar drie eigen parkeerplaatsen tot z’n beschikking, die in de ondergelegen garage veilig en droog staan.

Internationale koper wordt verwacht

Hoewel een lokale koper zeker niet wordt uitgesloten, voorspeld Christie’s International Real Estate dat een internationale koper zich zal melden. Dit verwachten ze op basis van het feit dat dit eerder ook al gebeurde in het naastgelegen gebouw De Rotterdam, ontworpen door Rem Koolhaas. Het gerucht ging dat bij een appartement in dat gebouw niemand minder dan Madonna achter de koop zat, echter is dit nooit bevestigd.

Waar u ook vandaan komt, de vraagprijs blijft hetzelfde. De advertentie werd op 4 oktober 2022 geplaatst en bevat een vierkantemeterprijs van € 15.611. In totaal komt dat uit op een vraagprijs van € 6.900.000.

hoogste privé-zwembad

Montevideo was enige tijd de hoogste woontoren, maar is inmiddels ingehaald door De Zalmhaven met 58 verdiepingen, de hoogste van heel Nederland.

Zie hieronder een aantal beelden en check de advertentie op Funda door hier te klikken.

hoogste privé-zwembad