Kim Kardashian hoeft zich eigenlijk nooit meer zorgen te maken over haar financiën, gezien haar door Forbes geschatte vermogen van $ 1,8 miljard, maar grote sommen geld verliezen is nooit leuk. Toch moet de realityster een boete van $ 1,26 miljoen betalen voor het maken van reclame voor de cryptomunt. Kim Kardashian stemde ermee in om de ​​boete af te lossen.

Kim Kardashian heeft ‘onrechtmatig’ cryptomunt gepromoot

De Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC), de toezichthouder op de beurzen, heeft dit besloten omdat de realityster het de cryptovaluta ‘onrechtmatig’ had aangeprezen. Uit onderzoek van de toezichthouder blijkt dat de Amerikaanse $ 250.000 zou hebben ontvangen om de munt te promoten, maar liet dit niet weten aan haar miljoenen volgens.

Ze promootte de munt op 13 juni 2021 via een inmiddels verwijderde post op haar Instagram. Op dat moment had ze 225 miljoen volgens en ze schreef het volgende: “Are you guys into crypto? Dit is geen financieel advies, maar het delen van wat mijn vrienden me vertelden over het ethereum max-token!”

De SEC vertelt verder dat het een ‘reminder’ is aan mensen om niet halsoverkop geld over de schutting te gooien wanneer een beroemdheid dat suggereert te doen. “Deze zaak herinnert ons eraan dat, wanneer beroemdheden of beïnvloeders investeringsmogelijkheden onderschrijven, inclusief crypto-activa-effecten, dit niet betekent dat die beleggingsproducten geschikt zijn voor alle beleggers”, zei SEC-voorzitter Gary Gensler. “We moedigen beleggers aan om de potentiële risico’s en kansen van een investering te overwegen in het licht van hun eigen financiële doelen.”

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Kim Kardashian (@kimkardashian)

Kim Kardashian wilde deze zaak achter zich krijgen om te voorkomen dat het ​​langdurige dispuut zou worden en heeft dus ingestemd om het volledige boetebedrag te betalen. De boete bestaat uit de $ 250.000 die ze kreeg voor de reclame, plus $ 1 miljoen boete. Daarnaast helpt Kardashian met het onderzoek naar door beroemdheden gepromote cryptovaluta’s.

Haar moeder was recent ook veel in het nieuws. In de eerste aflevering van het twee seizoen van The Kardashians zorgde de moeder en realityster voor verbazing, toen bleek dat ze ‘eigenlijk is vergeten’ dat ze nog een appartement bezit in Beverly Hills.