Koelkasten en champagne. De twee kunnen niet zonder elkaar, dus waarom zouden twee merken, beiden toonaangevend in hun respectievelijke gebied, niet de perfecte champagnekoelkast samenstellen? Dat is ongetwijfeld de vraag die zowel Veuve Clicquot als Smeg zich stelde. Samen hebben de twee feesttenten een nieuw duo van champagnekoelkasten onthuld, in beperkte oplage. “In victory, you deserve champagne, in defeat, you need it”, aldus Napoleon Bonaparte.

Veuve Clicquot brengt met Smeg champagnekoelkast uit

Het bevat Veuve’s kenmerkende goudgele tint en het op de jaren ’50 geïnspireerde ontwerp van koelkasten die we kennen van het aanbod van het Italiaanse Smeg. Het duo bestaat uit een kleinen editie voor de beginnende alcoholisten en een full-size model met voldoende opbergruimte die is geschikt voor gezinnen of een grotere groep, respectievelijk genaamd de Fab 28 en Fab 10. Deze zogenoemde THE ICONS-collectie is in het leven gebracht om het 250 jarig bestaan van champagnehuis Veuve Clicquot te vieren.

Smeg x Veuve Cliequot-1

Smeg heeft in het verleden ook al samengewerkt met andere toonaangevende bedrijven zoals Disney, Coca Cola, Dolce & Gabbana, Fiat en Mini.

“13 jaar na de eerste historische samenwerking tussen Smeg en Veuve Clicquot in 2009, zijn de twee merken terug met een nieuwe special edition-samenwerking om de eerste 250 jaar van het Franse Maison te vieren”, aldus Smeg. “Na het grote succes van de eerste samenwerking, waaronder een op maat gemaakte Veuve Clicquot FAB28-koelkast in beperkte oplage , lanceert de 2022-editie een speciale versie van FAB28- en FAB10- koelkasten, aangepast in de iconische gele kleur Veuve Clicquot, een concentraat van design en innovatie dat de geest van de twee merken verenigt.”

De inhoud bestaat uit drie verstelbare glazen planken, twee lades en een glazen groentelade, samen met een vriesvak dat wordt geleverd met een bakje om ijsblokjes mee te maken. Verder zit er nog een stationair flessenrek in en is het toestel uitgerust met energiezuinige led-verlichting en een laag energieverbruik van 142 kilowattuur per jaar.

Fab 28 en Fab 10

Bovendien beschikken beide versies over statische koeling en worden ze in uiteraard in Italië gemaakt met een hoge nadruk op kwaliteit. Naar verluidt zullen de twee edities aanstaande november verkrijgbaar zijn.