In een tijdperk waar speakers er zo modern mogelijk uit lijken te zien moeten, biedt Marantz vernieuwend hoge kwaliteit, maar in een analoog jasje, aangezien vintage én vinyl z’n plaats aan het terugnemen zijn. Met die gedachte hebben ze hun Model 40n uitgebracht, een geïntegreerde stereoversterker met ingebouwde streaming: een alleskunner waarbij de nadruk ligt op luxe, geluidskwaliteit en design.

Model 40n van Marantz

Marantz heeft de geïntegreerde versterker vernieuwd en aangepast voor het digitale tijdperk. Het alles-in-één-apparaat is bedoeld voor degenen die geen genoegen nemen met het minimum en hun hele interieur willen optimaliseren op het gebied van geluid. De Model 40n is traditioneel, kwalitatief, grensverleggend en bevindt zich in het hogere segment, net zoals een Bugatti.

Marantz Model 40n

Het Amerikaans-Japanse audiomerk werd in 1953 in New York opgericht door de uitvinder en ingenieur Saul Marantz en heeft een grote rol gespeeld in de ontwikkeling van hifi-audiosystemen. Hoewel we tegenwoordig overal media voorgeschoteld krijgen en tot ons nemen, is de kwaliteit van geluid over het algemeen achteruit gegaan. Actieve speakers zijn hier een goed voorbeeld van. Want waar ze gemakkelijk in gebruik zijn, laat de kwaliteit te wensen over.

Leken in het geluid zullen zich ongetwijfeld afvragen wat de toegevoegde waarde is van een versterker, terwijl een versterker juist een boost geeft aan de muziek, ongeacht waar het vandaan komt. Of u ‘m nou aansluit op uw telefoon, computer of platenspeler, de versterker zorgt ervoor dat het best mogelijke geluid uit uw luidsprekers wordt gehaald.

En met geluid doelen we niet enkel en alleen op muziek op zichzelf, want bijvoorbeeld bij films is goed geluid een must. Goed geluid is cruciaal om uzelf onder te dompelen in de film en boodschap die geprobeerd wordt over te brengen als kijker op een correcte manier te ontvangen. Slecht geluid kan een verder spectaculaire productie compleet ruïneren en dat wilt u niet.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

A post shared by Marantz Official (@marantzofficial)

Tijdloos design

Voordat we het gaan hebben over de features, willen we het eerst graag nog even hebben over het ontwerp. Want de luxueuze uitstraling van de Model 40n blijft niet enkel beperkt tot de voorzijde, zoals bij de meeste stereo’s. Van welke hoek u ‘m ook bekijkt, er zal geen scharnier of schroef zichtbaar zijn. Het is kenmerkend Marantz en over ieder onderdeel is zorgvuldig nagedacht. Zoals ze zelf zeggen: “Uw stereo hoeft er niet uit te zien als laboratoriumapparatuur.”

Gebruikersmogelijkheden van de geïntegreerde stereoversterker

In de intro spraken we al over een ‘alleskunner’, maar hoe moet u dat voor zich zien? We gaan uiteraard niet alle features opsommen, maar de stereoversterker kan op allerlei manieren ingezet worden, met name dankzij de verscheidene ingangen. “Een compleet scala aan analoge en digitale ingangen, plus ingebouwde streaming en HDMI, maken luisteren aangenaam en eenvoudig, ongeacht de bron”, aldus het merk. Zo kunt u bijvoorbeeld via de ingebouwde Marantz Musical Phono EQ zelfs een platenspeler direct aansluiten.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Marantz Official (@marantzofficial)

“Multi-room muzikale ervaring”

Het 16,7 kilogram wegende apparaat is dus voorzien van ingebouwde streaming en is te koppelen met Alexa, Google en Siri, Bluetooth, Wi-Fi en Apple AirPlay. En muziek kunt u streamen via Spotify, Amazon Music HD, Tidal of nummers uit uw eigen muziekbibliotheek voor een “multi-room muzikale ervaring”.

U hoeft het comfort van uw bankstel niet te verlaten om aan de knoppen van de multifunctionele stereospeaker te zitten, want u kunt ‘m van afstand bedienen met de HEOS-app. Om te zorgen voor de best mogelijke muziekervaring kunt u van hieruit bijvoorbeeld de bas en treble aanpassen waar nodig.

Marantz Model 40n

Wat mag dat allemaal kosten? In vergelijking met sommige rivaliserende merken en modellen is de prijs te overzien. Om de 40n van Marantz mee naar huis te nemen, moet u € 2.499 meenemen naar de winkel. Of bekijk ‘m hier online op hun eigen website, verkrijgbaar in het zwart of zilver-goud. Veel luisterplezier alvast.