Manchester United verkeert in zwaar weer. In de afgelopen negen jaar zijn slechts drie prijzen behaald, de topspeler Cristiano Ronaldo is weg en de fans hekelen de huidige eigenaren, de Glazers. Ondanks dat is het Apple van Tim Cook naar verluidt geïnteresseerd in het kopen van Manchester United FC, nadat bekend werd dat de omstreden Glazers overwegen om de Premier League-club te verpatsen na 12 jaar.

Appel toont interesse in Manchester United

De eigenaren staan open ​​voor aanbiedingen en dat kan mogelijk de duurste verkoop van een voetbalclub in de geschiedenis worden, met als huidige wereldrecord het bedrag van £ 4,25 miljard dat aan Roman Abramovich werd betaald voor Chelsea FC eerder dit jaar.

Apple is echter niet de enige in de race, want ook miljardair en INEOS-oprichter Jim Ratcliffe, één van de rijkste Britten, heeft interesse. Hij beschikt volgens de Sunday Times over een vermogen van £ 6,075 miljard, iets minder dan Abramovich, en bezit tevens al een voetbalclub, het Zwitserse FC Lausanne-Sport.

Rapporten verklaren dat Apple bereidt is om de club voor £ 5,8 miljard, omgerekend zo’n € 6,7 miljard, te verweven. Dit zou een unicum zijn voor s’ wereld grootste techbedrijf, want het in Californië gevestigde bedrijf heeft nog nooit een sportteam gehad.

Er moet echter flink geïnvesteerd worden in de club. Niet alleen de selectie is toe aan verbetering, ook de staf en het thuisfront van The Reds, Old Trafford, het op één na grootste voetbalstadion in het Verenigd Koninkrijk na Wembley, is toe aan vervanging. Als de overname rond is wil Apple een zeer modern stadion willen bouwen, volgens The Daily Star “het beste ter wereld”.

Mogelijk de rijkste club op aarde

De familie Glazer zal naar verwachting in de komende weken gesprekken houden met potentiële kopers, maar als Apple het daadwerkelijk overneemt, wordt United weer de rijkste club ter wereld worden, aangezien de rijkdom van het technologiebedrijf de waarde van het Newcastle van Mohammad bin Salman al-Saoed, kroonprins van Saoedi-Arabië, overklast.