Een penthouse bezitten an sich is hedendaags niet meer genoeg meer om op te vallen. Dat zal de Limburgse ondernemer Luc Vanderfeesten vast gedacht hebben toen hij een Porsche 919 Hybrid bovenop zijn penthouse ‘Residentie Refuga’ in Hasselt (op de 8e verdieping) liet takelen. De sportauto krijgt een speciaal plekje op het terras van het penthouse als regelrechte blikkenvanger.

Gelimiteerde Porsche 919 Hybrid krijgt speciaal plekje op terras van Belgisch penthouse

De 55-jarige Vanderfeesten is dol op sportwagens, met Porsche als favoriet. Het komt dan ook niet als een verrassing dat de beste man mede-eigenaar is van een Porsche-garage: ‘Porsche Centra Maastricht en Eindhoven’. Zijn Porsche 919 Hybrid is een speciale Le Mans Prototype en zo reed hij zelf eerder ook al op het circuit van Le Mans én behaalde hij diverse podiumplaatsen in de Porsche Carrera Cup Benelux.

De racewagen wordt aangedreven door een combinatie van een ongeveer 500 pk sterke V4-turbomotor en elektromotoren, die nog eens 440 pk op de voorwielen uitoefenen. Met die specificaties wist de auto maar liefst driemaal de 24 uur van Le Mans te winnen – in 2015, 2016 en 2017.

Porsche-penthouse-03

Een voldane Vanderfeesten met zijn partner.

Het pronkstuk stond ooit in de etalage bij zijn dealer, maar omdat hij zoveel verbintenis voelde met de auto, besloot hij ‘m zelf aan te schaffen. Voor hoeveel, wil hij niet zeggen. Echter kan er ook niet mee gereden worden. De ‘dummy’ bevat geen motor meer en weegt slechts 200 kilo.

“Ik haal letterlijk een icoon uit de autosport in huis”

Voor Vanderfeesten was het dus geen lastige keuze om dit model op zijn terras te plempen. “Ik haal letterlijk een icoon uit de autosport in huis”, vertelt de Limburger aan het AD. “Ik ga een heuse Porsche 919 Hybrid, een wagen die de 24 uur van Le Mans won, op het terras van mijn nieuwe penthouse op de achtste verdieping van de Residentie Refuga, achter de historische gevel van de Herkenrode Kazerne, neerzetten. Voor mij is deze wagen een echt kunstwerk.”

De Belg raakte geïnspireerd door zijn toekomstige buren in het gebouw, aangezien zij ook kunst op het terras hebben staan. “Dat vond Sarah (zijn partner, red) mooi. Maar die wagen is even mooi, en zeker zo uniek. ,We kunnen toch de buren niet na-apen”, vertelde hij haar. “Gelukkig is ze mij gevolgd. Andere mannen hebben een mancave in de kelder, ik heb nu een racewagen die ik vanuit de woonkamer kan bewonderen.”