Een Brits bedrijf heeft een klassieke Ferrari 330 GTC misschien wel van de ondergang gered. De 330 GTC stond namelijk te verstoffen in een schuur, waarna het Britse bedrijf Bell Sport & Classic de auto compleet opknapte. En met daverend succes.

Fabrieksnieuwe Ferrari 330 GTC

Hoewel de 330 GTC uit bouwjaar 1966 komt is de wagen fabrieksnieuw. Zo zag ‘ie er bij de vondst overigens niet uit. Een klant die de Ferrari op de kop tikte vroeg het Britse bedrijf om de wagen te restaureren. Voor die uitdaging stond het bedrijf wel open.

Ferrari 330 GTC

De Ferrari 330 GTC is een Gran Turismo met een 3,0 liter V12-motor. Deze levert in ieder geval 300 pk. De onderdelen van deze motor zijn allemaal grondig geïnspecteerd en gereinigd.

Het mega restauratieproces

Het restauratieproces bleek een mega-operatie, die dus met succes werd volbracht door de Britse firma. Letterlijk alle onderdelen werden gedemonteerd. Alles werd vervangen en/of opgeknapt. Het gehele koetswerk: het interieur, de ophanging, motor, transmissie: alles werd uit elkaar gehaald.

Ferrari 330 GTC

De wagen was aanvankelijk donkerblauw, maar ook dat is door het bedrijf veranderd. Zij hebben namelijk de originele fabriekskleur er weer op gespoten, de groene tint Verde Chiaro Metallizato wel te verstaan. Het interieur werd een samenwerking tussen Bell Sport & Classic en het eveneens Britse O’Rourke Coachtrimmers. Ook hier werd de originele kleur weer ingevoerd. Geen zwart, maar een pindakaas-kleur met houtinleg. De houtinleg bleek één van de grotere uitdagingen, dit was immers beschadigd. Het interieur is verder voorzien van nieuwe tapijten en bekleding. Zelfs het schuim van de stoelen is vernieuwd.

Ferrari 330 GTC

Na de imposante restauratie deed de wagen mee aan de Salon Privé Concours Elegance, en won daar – uiteraard – de hoofdprijs. Dus als u nog een onaangeroerde oldtimer in de garage heeft staan: alle reden om hem grondig onder handen te nemen.

Ferrari 330 GTC