Goed nieuws voor de liefhebbers van authentiek en monumentaal. In het Friese stadje Sneek is namelijk een monumentaal woonhuis te koop verschenen. De woning draagt zeker de naam uniek, vooral door wat zich achter de voordeur bevindt.

Perceel van 685 m² en 14 slaapkamers

Het monumentale pand ligt op een perceel van 685 m² en heeft een totaal woonoppervlak van 417 m². De woning heeft de beschikking over liefst 14 slaapkamers. Daarnaast vinden we ook meerdere badkamers, twee kelders, serre en een fantastische tuin.

Villa Sneek

De woning werd gebouwd in 1882 en heeft inmiddels de stempel “monumentaal” gekregen. Het bouwjaar is goed terug te zien in het interieur. Historische elementen zijn samengesmolten met moderniteit, wel naar smaak van de huidige bewoners. De oorspronkelijke architectuur en het behouden daarvan maken dit pand zeer uniek. De zeer rijk gedetailleerde houten kapconstructie met glas in lood ramen is daar een goed voorbeeld van.

11 slaapkamers en drie badkamers

Bij binnenkomst van de woning middels de lange, statige hal valt gelijk de authenticiteit van de woning op. De hal biedt toegang tot de royale doorzon-woonkamer aan de linkerzijde, en de keuken aan de rechterzijde. De hal mondt uit in de serre, die tevens grenst aan de woonkamer en keuken en die via de openslaande deuren toegang geeft tot de achtertuin. Toegegeven, de inrichting is een kwestie van smaak.

Op de begane grond vinden we daarnaast nog drie slaapkamers, een separaat toilet en de toegangsdeuren naar de kelder.

Monumentaal woonhuis Sneek

De eerste verdieping telt maar liefst zes slaapkamers en twee badkamers. Daarnaast heeft de eerste verdieping ook nog een grote CV-ruimte en balkon. De badkamers zijn van zeer groot formaat en hebben een ligbad, dubbele wastafel, douchehoek en apart toilet.

Villa Sneek

De tweede verdieping telt nog eens vijf slaapkamers en een badkamer, inclusief douchehoek, toilet en wastafel.

Tot slot heeft de woning ook een serre, met openslaande deuren naar de grote tuin, die een gazon zo groot als een klein voetbalveld heeft. De tuin biedt genoeg gelegenheden om gasten te ontvangen tijdens de heerlijke lange zomeravonden. De gasten kunnen ook blijven slapen, met 14 slaapkamers is er keus te over.

Villa Sneek

Heeft u interesse in dit prachtige monumentale herenhuis in het centrum van het pittoreske Sneek? Voor een bedrag van € 1.495.000 kunt u zomaar de nieuwe eigenaar worden, en het helemaal naar uw smaak inrichten. Bekijk hier de Funda-advertentie.