De Portugese superster Cristiano Ronaldo zal na het Wereldkampioenschap in Qatar niet meer te zien zijn op Old Trafford. Althans niet als onderdeel van de selectie. Manchester United van Erik ten Hag zijn per direct uit elkaar. De bui hing al langer, maar het wangedrag én het interview van Ronaldo met Piers Morgen leek de druppel te zijn die de emmer deed overlopen.

Cristiano Ronaldo en Manchester United zijn uit elkaar

In het controversiële interview dat vorige week werd uitgezonden met Piers Morgan, zei Ronaldo dat hij spreekt wanneer hij wil en bekritiseerde de eigenaren van United. Ook verweet hij het gebrek aan investeringen in de club, betoogde hij dat slechts drie van zijn teamgenoten ‘professioneel’ waren en zei hij geen respect te hebben voor de huidige manager Erik ten Hag, omdat hij dat naar eigen zeggen ook niet voor hem heeft.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Cristiano Ronaldo (@cristiano)

De breuk wordt aangekondigd als een “wederzijdse beslissing” en zal voor beide partijen ongetwijfeld een grote opluchting zijn, aangezien het al sinds het begin stroef verloopt. Echter lijkt Ronaldo nog wat olie op het vuur te gooien door een controversiële foto, als onderdeel van zijn nieuwst samenwerking, op zijn Instagram-account te plaatsen.

Op de foto is namelijk een horloge om zijn pols te zien. En dat is niet zomaar een. Het betreft een Jacob & Co.-uurwerk met daarop een ogenschijnlijke afbeelding van Ronaldo die een doelpunt scoort tegen Manchester United in de laatste 16 van het Champions League-seizoen 2012/13 – toen hij zelf nog speelde in het spierwitte tenue van Real Madrid.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Cristiano Ronaldo (@cristiano)

Samenwerking met Jacob & Co.

CR7 heeft een veelomvattende verzameling aan uurweken en hoewel het horloge een moment uit het verleden aantoont, is zijn nieuwe horloge van Jacob & Co. gloednieuw. Hij deelde de foto dan ook als promotiemateriaal, samen met Jacob Arabo, de oprichter van Jacob & Co.

Cristiano Ronaldo

Foto: Instagram | @cristiano

“Ik ben verheugd om mijn samenwerking met Jacob & Co., een van de toonaangevende horlogemerken ter wereld, aan te kondigen. Vandaag onthullen we onze eerste horlogecollectie die ik samen met mijn dierbare vriend Jacob Arabo heb ontworpen”, schreef Ronaldo onder de post. Het eerste horloge is rood en goud en bevat volgens Daily Mail en Sport Bible een miniatuur-Ronaldo waarin hij een doelpunt tegen Man U binnen kopt, terwijl de andere (zilver en groen) afbeeld hoe hij de goal viert.