Het gedroomde succes bij Juventus bleef uit, maar professioneel voetballer Matthijs de Ligt is als 22-jarige topverdediger nog steeds zijn gewicht in goud waard. Nu zijn transfer van ‘De Oude Dame’ naar Bayern München zo goed als rond is, wordt in grote lijnen duidelijk wat het nieuwe salaris van Matthijs de Ligt wordt bij zijn nieuwe topclub.

Salaris van Matthijs de Ligt bij Der Rekordmeister

De officiële aankondiging laat nog even op zich wachten. Maar het journaille van Sky Sports durft alvast een schatting te geven van het nieuwe salaris van Matthijs de Ligt bij Bayern. Volgens het Engelstalige medium zal De Ligt bij ‘Der Rekordmeister’ tussen de 17 en 19 miljoen euro per jaar gaan verdienen. 

Slapend rijk worden tussendoor het voetballen? Als je het bovenste bedrag á 18 miljoen euro per jaar doorrekent, dan levert acht uur slapen De Ligt een bedrag op van meer dan 16 duizend euro. Voor de goede orde, dat is nog voordat de belastingdienst komt aankloppen.

De Ligt nog steeds gewilde verdediger

De transfer van De Ligt kostte overigens een slordige 80 miljoen euro (70 miljoen + 10 miljoen voor bonussen), melden diverse nieuwsbronnen. Deze nieuwe transfer van De Ligt is vergelijkbaar met zijn overstap van Ajax naar Juventus. Er zou destijds een bedrag bij gemoeid zijn geweest van 75 miljoen euro. 

De Ligt behoort nog steeds tot de duurste verdedigers van de wereld. De enige professionele verdedigers die hij qua transferbedrag voor zich moet dulden zijn Harry Maguire (van Leicester City naar Manchester United voor 87,1 miljoen euro), Virgil van Dijk (van Southampton naar Liverpool voor 84,5 miljoen euro) en Lucas Hernandez (van Atlético Madrid naar Bayern München voor 80 miljoen euro).