De Britste George Alan O’Dowd, beter bekend als Boy George, is een van de meest extravagante artiesten in de hitlijsten. De 61-jarige is na een drie jaar durende restauratie en uitbreiding klaar om zijn kleurrijke outfits en opvallende hoeden in te pakken en te verkassen, want zijn ommuurde en omheinde herenhuis is in de verkoop gegaan, meldt Daily Mail als eerst.

‘The Logs’ in Londen van Boy George aangeboden

Beschreven als ‘The Logs’, is het ommuurde en omheinde herenhuis beschikbaar waar Boy Georde ruim 40 jaar alleen woonde. Hij kocht het in 1989 in de tijd dat hij als zanger van Culture Club de muziekscene van de jaren ’80 definieerde, met hits als ‘Do You Really Want to Hurt Me?’, maar momenteel wordt het flamboyante object bij makelaar Aston Chase aangeboden voor $19.500.00. Zoals u verwacht is de monumentale woning op speelse manier gebouwd en typisch Boy George.

Boy George

Foto: Aston Chase

Zoals het er nu uitziet, zijn er zes slaapkamers en vijf en een half badkamers verspreid over bijna 511 vierkante meter. Het grootste deel van het huis bestaat uit slechts twee verdiepingen, maar een torengedeelte met meerdere verdiepingen bevat een meditatielounge op de bovenste verdieping en net daaronder een studeer- of slaapkamer en een dakterras.

Marmeren zuilen en glas-in-loodramen

Omringd door balkons met bloemrijke smeedijzeren balustrades, is de kathedraal-achtige ruimte versierd met marmeren zuilen en caleidoscopische glas-in-loodramen. Verder is het huis gevuld met allerlei kunstwerken, waarvan de meeste door de artiest zelf zijn gemaakt.

Elders is de ruime woonkamer afgezwakt met een monochrome collectie taupekleurige meubels en opgefleurd met een DJ-tafel, terwijl een gang met glazen wanden de woonkamer verbindt met de strak op maat gemaakte moderne keuken. Wanden van kamerhoog glas ruimte functioneren als doorkijk op het eetterras en de achtertuin. Een ander hoogtepunt is de raamloze mezzanine (tussenvloer) zonder ramen waar een tv op een marmeren platform en een open haard staan.

Boy George

Foto: Aston Chase