De loting voor het WK-voetbal in Qatar is geweest en we weten wat ons als Nederland te wachten staat. Uiteraard is er veel controverse rondom de locatie van het toernooi. Qatar zou namelijk mensenrechten hebben geschonden met de bouw van stadions, wat uiteindelijk zelfs mensenlevens kostte. Er wordt gesproken over zo’n 6500 slachtoffers.

Mensenrechten in Qatar

Qatar-ambassadeur Ronald de Boer lijkt het hier niet helemaal mee eens te zijn. “Dat is echt totale onzin. Ze hebben alle mensen in die 10 jaar op één hoop gegooid. Dan doe je de mensen tekort. Er gaan nou eenmaal mensen dood. Hoe triest ook. Maar ze geven je het gevoel dat mensen van het stadion af vallen van de hitte.”

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door OnsOranje (@onsoranje)

Louis van Gaal is het daarentegen helemaal niet eens met de wijze waarop Qatar omgaat met de mensen. Hij zei: “We gaan in een land spelen om, hoe zegt de FIFA dat, het voetbal daar te laten ontwikkelen. En dat doe je door een toernooi te organiseren in dat land. Dat is al bullshit. Het gaat om geld, commerciële belangen. Dat doet ertoe bij de FIFA.”

Marriott-hotel The St. Regis Doha

Zelf zullen de Oranje leeuwen geen last hebben van de onrust die heerst in Qatar. Zij bevinden zich namelijk volledig afgesloten in een super-de-luxe hotel. Het Marriott-hotel The St. Regis Doha zal naar verluidt de verblijfplaats worden van de Oranje leeuwen komende winter.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door The St. Regis Doha (@stregisdoha)

Het hotel beschikt over 336 kamers waarin de spelers niks tekort zal komen. Er zijn verschillende evenementzalen waar prima tactiek besprekingen kunnen worden gehouden. Ook is er veel variatie rondom het diner. In totaal zijn er twaalf restaurants. De ligging is ook perfect met nog geen vijf minuten met de bus ben je al gearriveerd op het trainingscomplex.

Het is net iets anders dan met de fiets door Zeist, maar beiden zijn zeker goed te doen. Zelfs alle stadions zitten binnen een radius van 55 kilometer. Uiteraard is ontspanning ook erg belangrijk bij zo’n groot toernooi als deze. Het zwembad is wel 50 meter lang en wordt omgeven door een spa en een hammam.

Hotelkamers van de Oranje-spelers

Ten slotte zijn de luxe hotelkamers ook perfect uitgerust voor een atleet. Elke kamer heeft een luxe badkamer met ligbad en regendouche. De supersterren krijgen ook een koelkast vol met diverse en bovenal gezonde hapjes en drankjes. Als je zelf naar dit hotel zou willen ben je per nacht minimaal € 500 kwijt. Met een ontbijtje op bed hierbij kan je er meteen € 40 bijrekenen.