De iconische Formule 1-auto van Michael Schumacher is bij een veiling van veilinghuis RM Sotheby’s in het Zwitserse Genève voor een recordbedrag van € 13 miljoen onder de hamer gegaan, waar € 9,4 miljoen werd voorspeld. Nooit eerder werd er zoveel neergelegd voor een F1-bolide uit de moderne tijd.

De geveilde F1-auto van Michael Schumacher

Michael Schumacher wordt gezien als misschien wel de beste F1-coureur ooit. De Duitser heeft maar liefst zeven wereldtitels op zijn naam staan, en heeft talloze records. Echter raakte Schumacher in 2013 bij een ski-ongeluk zwaargewond. Hij bleek zwaar hersenletsel te hebben, en werd in kunstmatige coma gehouden. Sinds dat moment in Schumacher nooit meer in het openbaar gezien.

Bij de veiling ging het om de Ferrari F2003-GA, waarmee Schumacher in 2003 wereldkampioen werd. In dat seizoen wist hij vijf races te winnen, te weten de GP’s van Spanje, Oostenrijk, Canada, Italië en de VS. In Japan wist hij zich uiteindelijk te kronen tot wereldkampioen, ten koste van naaste belager Kimi Räikkönen, die in het wereldkampioenschap op slechts twee punten achterstand eindigde. Deze wereldtitel van Schumacher betekende de zesde in zijn carrière, waardoor hij het record van meeste wereldtitels op zijn naam wist te zetten.

Schumachers F1-auto’s werden al eerder geveild

Het is niet de eerste keer dat één van Schumachers F1-bolides is geveild. Zo werd zijn Ferrari F2001 al eens geveild voor een bedrag van € 7 miljoen, en ging zijn Ferrari F300 uit 1998 onder de hamer voor € 6,2 miljoen.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Sotheby’s (@sothebys)

Een woordvoerder van RM Sotheby’s heeft gereageerd op de recordbrekende veiling, en zei: “Het is één van de Ferrari’s met de meeste overwinningen in het bestaan van het merk. Het is dus een zeer belangrijke auto in de geschiedenis van de mondiale autosport”.

De zoon van Schumacher, Mick, – tegenwoordig actief in de F1 voor het team van Haas – kreeg eerder al de eer een rondje te rijden in de legendarische bolide van zijn vader. “Dit is uit de tijd dat F1-auto’s het beste klonken, en het beste reden”, zo zei Schumacher daarover.