Met een gemiddelde maandelijkse huurprijs van $ 4000 behoort New York City tot de duurste steden van de wereld om te wonen. Maar wat kost zo ongeveer het kleinste appartement van New York per maand? En wat krijg je voor dat geld? Spoiler alert: je benen strekken op zich wordt al een uitdaging.

‘Bodemprijs’ voor kleinste appartement van New York

De harde realiteit: je krijgt in New York weinig voor veel. Al helemaal in dit geval. Je ontkomt niet aan het feit dat 1400 dollar per maand aan huur letterlijk ‘een lachertje’ is in deze wereldmetropool. Voor zo een behoorlijke bodemprijs zit de vloer er gelukkig wel bij inbegrepen. Maar ja, het gaat hier om net aan 5 vierkante meter aan vloeroppervlak. Welkom in het appartement van type omgebouwde bezemkast.

En als je het filmpje van Eric Conover bekijkt op Instagram, dan lijkt de ‘tweede verdieping’ daar bij inbegrepen. Of ja, bergruimte dan. De redelijk lange Brit (1,82m) heeft er alleen niets aan: want in de breedte van de kamer liggen zit er niet in voor hem.

Comfortabel voor de portemonnee

Lang verhaal kort: Eric wordt niet heel gelukkig van zijn minuscule optrekje. De badkamer en toilet – die zitten er wel in. Maar ook in dit geval is alles mini. Net als de keuken dus – waar de gemiddelde snijplank van de Action meer ruimte biedt, dan het aanrecht.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Erik Conover (@erikconover)


Wie Amsterdam gewend is qua wonen, kan zich hierin wellicht herkennen. Iets als: “Zwaar inleveren. Maar hey. Wel wonen in the place to be.” De vraag bepaalt het aanbod, keer op keer. Ook in het geval van dit ‘kleinste appartement in New York’ is het een kwestie van iemand vinden die gek genoeg is om te betalen immers.