Als een fervente fan van Rolex variëren de modellen in de collectie van Lionel Messi nogal. Maar aangezien hij niet alle uurwerken mee kon nemen in het vliegtuig richting Qatar, moest hij toch een selectie maken. Eén die hij niet thuis liet liggen, is zijn witgouden Patek Philippe Nautilus.

Witgouden Patek Philippe Nautilus van Lionel Messi

Sinds Lionel Messi uitgroeide tot de één van de meeste bekende en beste voetballers op de wereld, wordt hij al vergeleken met Cristiano Ronaldo. En dat is niet alleen omdat ze grotendeels voor rivaliseerde teams speelden, Real Madrid en Barcelona, maar vanwege hun uitzonderlijke balkwaliteiten. Buiten hun prestaties op het veld, is het ook lastig wiens horlogecollectie het meest indrukwekkend is. Maar dat is is voor een ander verhaal.

We verleggen de schijnwerpers nu even naar de Patek Philippe van Messi. Voorafgaand aan de eerste wedstrijd van ‘zijn’ Argentinië tegen Saudi-Arabië zien we een 18-karaats witgouden Nautilus Perpetual Calendar (Ref. 5740/1G) om de pols van de zevenvoudig Ballon d’Or-winnaar. Deze bevat een geschatte waarde van maar liefst $ 145.480.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door INSANE LUXURY (@insaneluxurylife)

Het model is te herkennen aan de blauwe ‘sunburst-wijzerplaat’ met gouden uurmarkeringen en een lichtgevende coating. De dikte van het uurwerk is slechts 8,42 millimeter, waarmee het de allerdunste perpetual calendar is. Wellicht is dit horloge vervloekt, want hoewel Argentinië wordt gezien als potentiële winnaar van het WK, verloor het Zuid-Amerikaanse land met Messi met 2-1 van het land van kroonprins Mohammed Bin Salman.

Andere horlogemerken binnen zijn collectie

Messi’s liefde voor horloges wordt echter niet beperkt tot enkel modellen van Patek Philippe, want de stervoetballer heeft ook diverse uurwerken van concurrerende horlogefabrikanten. Onlangs werd het voetbalicoon al gespot in Qatar met een platina Rolex Day-Date (Ref. 228206), is hij al drie jaar merkambassadeur voor Jacob & Co. en in 2012 werkte de voetballer samen met Ademars Piguet aan een horloge in beperkte oplage, de Royal Oak Leo Messi Chronograph.

Vorig jaar maakte Messi furore in Parijs met een roségouden Oyster Perpetual Yacht-Master (Ref. 126655) om zijn contract bij Paris Saint-Germain te ondertekenen nadat hij na 21 jaar zijn club FC Barcelona verliet.