Tiffany & Co.-topvrouw Dilek Ertek ronde haar studie diamantkunde in New York af opende in 1995 de eerste winkel van Tiffany & Co in Istanboel. Op 26 oktober kwam zij onder mysterieuze omstandigheden om het leven nadat ze gevallen zou zijn van een Noors cruiseschip tijdens haar vakantie – voor de kust van Tahiti.

Tiffany & Co.-topvrouw valt van cruiseschip Norwegian Spirit

Ertek was de belangrijkste distributeur van de luxe juwelen van het merk in haar thuisland en beschikte over een fortuin. Een vakantie op een cruiseschip met haar partner veranderde in een nachtmerrie, toen bleek dat ze van het gigantische schip gevallen zou zijn. Het onderzoek loopt nog, waardoor het nog niet bekend is of het om een ongeval of een misdrijf gaat.

“Op woensdag 25 oktober 2022 kreeg Norwegian Spirit bericht dat een 71-jarige vrouwelijke gast overboord was gegaan terwijl het schip op weg was naar Frans-Polynesië in de Stille Oceaan”, vertelde een woordvoerder van Norwegian Cruise Line aan The Dagelijks Beast. “Het onderzoek is aan de gang en we zullen waar nodig updates delen. Onze gedachten en gebeden zijn bij haar dierbaren in deze moeilijke tijd.”

Juwelen verdwenen uit haar kluis

Echter krijgt het verhaal een rare wending, aangezien haar lichaam tot dusver nog niet gevonden is en dat er juwelen waren verdwenen uit de kluis in zijn passagiershut, heeft haar zoon, Gokce Atuk, verklaard. De Turkse distributeur van de luxe juwelier Tiffany & Co. zou van het balkon van haar suite in de zee zijn gevallen, maar dat roept vragen op. De balustrade is 90 centimer hoog en zij zelf is slechts 1.58 meter lang. Een ongeval is daardoor onlogisch.

Tiffany & Co.

Een scheepsofficier, die niet bij naam genoemd wil worden, vindt het een frappant verhaal. Hij zij tegen een Turkse mediazender: “Balkons zijn volledig van glas en hebben balustrades. Hun lengte bereikt gemakkelijk het borstniveau van een middelgroot persoon.” Ook kapitein Mustafa Can kan het maar moeilijk geloven: “Het is moeilijk om van dit type passagiers- en cruiseschip te vallen.”

Partner opgepakt op verdenking van betrokkenheid

Volgens familieleden van de Turkse topvrouw van Tiffany & Co. is op camerabeelden te zien dat de vrouw rond 03.00 uur in de zee viel, terwijl haar 74-jarige Zwitserse partner haar pas 20 uur later als vermist opgaf. Haar partner werd daarom ondervraagd door de politie van Tahiti voordat hij uiteindelijk zou worden vrijgelaten wegens gebrek aan bewijs. De advocaten van de familie van Ertek hebben inmiddels een klacht ingediend tegen de rederij van Norwegian Spirit.