Vanquish Yachts werd in 2012 in het Flevolandse dorpje Marknesse opgericht om de “reguliere orthodoxie van de motorjachtwereld uit te dagen”.  De boten van het Nederlandse merk zijn allemaal custom made en bestaan uit een constructie van aluminium. “Zoals een Feadship”, legt oprichter Tom Steentjes uit. In Miami, Florida, is onlangs een boot van Vanquish gezonken.

Vanquish VQ55 kapseist in de Miami River

Op YouTube en social media-kanalen dook namelijk een video op waarin te zien is hoe een jacht van Vanquish kopje onder gaat in de Miami River. Door oorzaak is tot op heden onbekend. Ook is het onduidelijk of dit een verzekeringskwestie zal worden of niet.

Vanquish vertelt Pure Luxe dat het gaat om een Vanquish VQ54 en geen VQ55, zoals wordt gesuggereerd in de titel van enkele video’s. Dit model is ruim drie jaar oud en wordt niet meer door Vanquish gebouwd. “Deze boot wordt door een extern bedrijf onderhouden in Amerika, en het is nog onduidelijk wat hier heeft voorgevallen.”

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door ONLY in DADE (@onlyindade)

De VQ54 van VQ Yachts werd geïntroduceerd als de uitbreiding van de VQ48. Aan boord is er ruimte voor maximaal 20 personen en de boot is in staat om indrukwekkende topsnelheden van meer dan 45 knopen te halen met dank aan twee dieselmotoren van 800 pk per stuk.

“Ze vertegenwoordigt een combinatie van snelheid en comfort die ongeëvenaard is in een boot van deze omvang”, schreef VQ Yachts tijdens de release. De allereerst editie van deze reeks werd op maat gemaakt voor een klant op Ibiza, maar er zijn dus ook modellen buiten Europa verscheept.