Ondanks dat koningin Elizabeth II al 96 jaar oud was, kwam het nieuws van haar overlijden bij sommigen binnen als donderslag bij heldere hemel. Zelfs in Nederland werd haar overlijden betreurd, terwijl meerdere groeperingen ook kritiek uitte over de vrouw die maar liefst 70 jaar koningin was, vanwege het koloniale verleden en haar rol daarin.

Hoe dan ook, over de doden niets dan goed, dus laten we de aandacht verschuiven naar de nabestaande. Want het overleden van de koningin beteken dat er een hoop titels weggevallen en bijkomen binnen het Britse koningshuis. Zoals bij William. Hij was tot voor kort de hertog van Cambridge, maar heet nu officieel prins William van Wales, terwijl zijn 73-jarige vader Charles koning Charles III is geworden.

Horloge van prins William was een geschenk van prinses Diana

U heeft wellicht opgemerkt dat hij zijn hand uitstak om handen te schudden en cadeaus van het publiek in ontvangst te nemen tijdens de Long Walk in Windsor Castle op zondag, maar wat onze aandacht meer trok, was zijn Omega Seamaster Diver 300M-horloge. Het is een mooi horloge, maar wat nog leuker is, is dat William al bijna drie decennia hetzelfde horloge draagt ​​– en er is een ontroerende reden waarom het een bijzonder mooie keuze is. Het horloge was namelijk een geschenk aan hem van zijn overleden moeder, prinses Diana.

Diana schonk het horloge aan William toen hij nog op de basisschool zat en draagt het horloge tot op heden altijd. Toen Diana in 1997 overleed  bij het veelbesproken auto-ongeluk in de Pont de l’Alma-tunnel in Parijs, was William nog maar 15 en zijn broer Harry nog maar 12, dus draagt hij het horloge ongetwijfeld om zijn overleden moeder te herdekken en eren.

Omega Seamaster Diver 300M-horloge

De Seamaster Driver 300M is niet per se iets wat de meeste verzamelaars of de meeste mannen van zijn statuur zouden dragen – maar het is een ontroerend eerbetoon aan zijn moeder, waarbij de sentimentele waarde hogelijk te tellen dan iedere andere waarde. In die zin is het nogal symbolisch dat hij het ook draagt ​​terwijl hij zijn oma rouwt.

Prins William Omega

William is nu de volgende in lijn met de troon nu zijn vader de soeverein is geworden. Het overlijden van de koningin is een moment van eenheid gebleken voor de koninklijke familie, met prins Harry en Meghan Markle die zich onlangs bij William en Kate (nu Catherine, prinses van Wales) voegden tijdens de recente openbare optredens, iets wat niet al te vaak voorkomt.