Zo af en toe struinen we Marktplaats af op zoek naar de meest exclusieve en extravagante rijdende pareltjes. En ook dit keer weer met resultaat. Op het verkoopplatform is dit een keer een Toyota Supra, voorzien van unieke Lamborghini Aventador-kit, verschenen.

Toyota Supra omgebouwd tot Lamborghini Aventador

De Toyota Supra 3.0i Turbo werd gebouwd in september 1990, en heeft inmiddels meer dan 200.000 kilometer gelopen.

Eén van de vorige eigenaren vond de Supra blijkbaar niet exclusief genoeg, en gaf zijn creativiteit de vrije geest. Hij besloot de wagen onder te dompelen in een unieke bodykit, gebaseerd op de Lamborghini Aventador LP700-4. Hierdoor straalt de wagen gelijk een stuk meer sportiviteit, snelheid en luxe uit, waardoor hij een regelrechte eye-catcher is.

Toyota Supra

De kit is uiterst gedetailleerd, met als voornaamste voorbeeld de iconische carrosserie-lijnen, precies dat waar Lamborghini bekend om staat.

Qua prestaties geen Aventador

Hoewel de wagen het uiterlijk heeft van een Aventador, is hij dat qua prestaties absoluut niet. De Aventador heeft met zijn typerende V12-motor zo’n 700 pk, en een maximaal koppel van 690 Nm. De topsnelheid bedraagt ongeveer 350 kilometer per uur, met een 0-100 acceleratie van minder dan drie seconden. Monsterlijk snel, maar de Aventador legt het wel af tegen de elektrische Rimac Nevera.

De handgeschakelde Toyota Supra is qua prestaties nog geen fractie van de Aventador. Met zijn 3 liter zescilinder-benzinemotor heeft de Supra een vermogen van 238 pk. Hiermee bereikt hij een topsnelheid van 245 kilometer per uur. Accelereren van 0 naar de 100 doet hij in 6,3 seconden.

Toyota Supra

De Supra is volgens de advertentie van buiten prachtig afgewerkt, met aanzicht van een € 200.000 kostende wagen. Van binnen valt volgens de adverteerder nog het een en ander te verbeteren, zeker voor het oog.

Prijskaartje

De wagen wordt aangeboden voor een bedrag van € 13.999. Dat is een stuk minder dan een échte Aventador, die een gemiddelde vraagprijs van € 400.000 ton heeft.

Heeft u interesse in deze uiterst unieke Toyota Supra met bijzondere Lamborghini-kit? Bekijk hier dan de Marktplaats-advertentie, en wie weet wordt u de volgende eigenaar van deze exclusieve eye-catcher, en meest toegankelijke manier voor het rijden van een sportwagen.